Budinca de briose cu lapte de cocos

de simona72 in Dulciuri, 2 Mar 2014 | 2743 vizualizari

 

Am avut o reteta de briose scrisa pe o bucatica de hartie. Banuiesc ca era luata de la tv si astepta sa fie probata. Reteta prevedea, ca briosele sa aiba si o crema de unt deasupra. Dar, dupa ce le-am facut nu am mai avut timp sa fac si crema asa ca au stat in bucatarie vreo 2 zile, s-au uscat putin la suprafata si nu a mai vrut nimeni sa le manance. Nu puteam sa le arunc, asa ca au suferit o transformare...

 

INGREDIENTE

  • pt briose:
  • 100 gr unt moale
  • 50 gr zahar pudra
  • 250 ml lapte de cocos(se poate folosi si lapte condensat)
  • 1 ou
  • 180 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • pt budinca:
  • 3 oua
  • 500 ml lapte
  • 1 vanilie bourbon
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura unt
  • pt servit:
  • frisca sau inghetata
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de briose cu lapte de cocos:

Pt briose: untul moale de la temperatura camerei se mixeaza, se adauga zaharul pudra si se continua mixarea pana zaharul se topeste si devina o crema. Se adauga oul, se continua mixarea si se adauga treptat laptele de cocos. Amestecam faina cu praful de copt si o amestecam cu un tel in compozitia de unt. Punem compozitia in tava de briose in care am pus si hartiute pt brioe. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pt 15 minute. Ornati briosele cu crema facuta din unt, zahar pudra, 2-3 picaturi de esenta vanilie si 2-3 linguri lapte de cocos. Daca doriti sa le serviti in stadiul asta sunt ok, dar la mine timpul nu a fost suficient si a trebuit sa le transform daca nu doream sa le arunc.


Briosele le taiem in sferturi. Intr-un vas termorezistent punem la caramelizat 3 linguri zahar si adaugam 1 lingura de unt. Lasam caramelul sa se raceasca, adaugam briosele taiate. Ouale le batem putin cu telul sa se desfaca bine, adaugam zaharul si vanilia si le amestecam bine impreuna cu laptele. Aceasta compozitie de lapte si oua o punem peste briose. Dam tava la cuptorul incins la 170 grade pentru 20 minute, pana compozitia de lapte s-a inchegat.


Serviti calda sau rece, eu am preferat calda cu 1 lingura frisca proaspata deasupra.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

din aluatul de briose va vor iesi 12 bucati

2

puteti inlocui frisca cu inghetat de vanilie, o nebunie...

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de briose cu lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

simona72 1

03.03.2014, 12:12

Satisfyyourcravings 1

03.03.2014, 13:51

Tare mult imi place!

alilianaa 1

08.03.2014, 19:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe de padure