Budinca de briose cu lapte de cocos

de simona72 in Dulciuri, 2 Mar 2014 | 5201 vizualizari

 

Am avut o reteta de briose scrisa pe o bucatica de hartie. Banuiesc ca era luata de la tv si astepta sa fie probata. Reteta prevedea, ca briosele sa aiba si o crema de unt deasupra. Dar, dupa ce le-am facut nu am mai avut timp sa fac si crema asa ca au stat in bucatarie vreo 2 zile, s-au uscat putin la suprafata si nu a mai vrut nimeni sa le manance. Nu puteam sa le arunc, asa ca au suferit o transformare...

 

INGREDIENTE

  • pt briose:
  • 100 gr unt moale
  • 50 gr zahar pudra
  • 250 ml lapte de cocos(se poate folosi si lapte condensat)
  • 1 ou
  • 180 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • pt budinca:
  • 3 oua
  • 500 ml lapte
  • 1 vanilie bourbon
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura unt
  • pt servit:
  • frisca sau inghetata
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de briose cu lapte de cocos:

Pt briose: untul moale de la temperatura camerei se mixeaza, se adauga zaharul pudra si se continua mixarea pana zaharul se topeste si devina o crema. Se adauga oul, se continua mixarea si se adauga treptat laptele de cocos. Amestecam faina cu praful de copt si o amestecam cu un tel in compozitia de unt. Punem compozitia in tava de briose in care am pus si hartiute pt brioe. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pt 15 minute. Ornati briosele cu crema facuta din unt, zahar pudra, 2-3 picaturi de esenta vanilie si 2-3 linguri lapte de cocos. Daca doriti sa le serviti in stadiul asta sunt ok, dar la mine timpul nu a fost suficient si a trebuit sa le transform daca nu doream sa le arunc. 

Briosele le taiem in sferturi. Intr-un vas termorezistent punem la caramelizat 3 linguri zahar si adaugam 1 lingura de unt. Lasam caramelul sa se raceasca, adaugam briosele taiate. Ouale le batem putin cu telul sa se desfaca bine, adaugam zaharul si vanilia si le amestecam bine impreuna cu laptele. Aceasta compozitie de lapte si oua o punem peste briose. Dam tava la cuptorul incins la 170 grade pentru 20 minute, pana compozitia de lapte s-a inchegat.

Serviti calda sau rece, eu am preferat calda cu 1 lingura frisca proaspata deasupra.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

din aluatul de briose va vor iesi 12 bucati

2

puteti inlocui frisca cu inghetat de vanilie, o nebunie...

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de briose cu lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de prajitura cu pere

ieri la 18:46

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1465 puncte

Rocsi

1023 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

- Andreea -

524 puncte

mihaelar63

515 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baigli cu nutella si stafide