Budinca de briose cu lapte de cocos

de simona72 in Dulciuri, 2 Mar 2014 | 2946 vizualizari

 

Am avut o reteta de briose scrisa pe o bucatica de hartie. Banuiesc ca era luata de la tv si astepta sa fie probata. Reteta prevedea, ca briosele sa aiba si o crema de unt deasupra. Dar, dupa ce le-am facut nu am mai avut timp sa fac si crema asa ca au stat in bucatarie vreo 2 zile, s-au uscat putin la suprafata si nu a mai vrut nimeni sa le manance. Nu puteam sa le arunc, asa ca au suferit o transformare...

 

INGREDIENTE

  • pt briose:
  • 100 gr unt moale
  • 50 gr zahar pudra
  • 250 ml lapte de cocos(se poate folosi si lapte condensat)
  • 1 ou
  • 180 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • pt budinca:
  • 3 oua
  • 500 ml lapte
  • 1 vanilie bourbon
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura unt
  • pt servit:
  • frisca sau inghetata
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de briose cu lapte de cocos:

Pt briose: untul moale de la temperatura camerei se mixeaza, se adauga zaharul pudra si se continua mixarea pana zaharul se topeste si devina o crema. Se adauga oul, se continua mixarea si se adauga treptat laptele de cocos. Amestecam faina cu praful de copt si o amestecam cu un tel in compozitia de unt. Punem compozitia in tava de briose in care am pus si hartiute pt brioe. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pt 15 minute. Ornati briosele cu crema facuta din unt, zahar pudra, 2-3 picaturi de esenta vanilie si 2-3 linguri lapte de cocos. Daca doriti sa le serviti in stadiul asta sunt ok, dar la mine timpul nu a fost suficient si a trebuit sa le transform daca nu doream sa le arunc.


Briosele le taiem in sferturi. Intr-un vas termorezistent punem la caramelizat 3 linguri zahar si adaugam 1 lingura de unt. Lasam caramelul sa se raceasca, adaugam briosele taiate. Ouale le batem putin cu telul sa se desfaca bine, adaugam zaharul si vanilia si le amestecam bine impreuna cu laptele. Aceasta compozitie de lapte si oua o punem peste briose. Dam tava la cuptorul incins la 170 grade pentru 20 minute, pana compozitia de lapte s-a inchegat.


Serviti calda sau rece, eu am preferat calda cu 1 lingura frisca proaspata deasupra.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

din aluatul de briose va vor iesi 12 bucati

2

puteti inlocui frisca cu inghetat de vanilie, o nebunie...

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de briose cu lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (23)

simona72 1

03.03.2014, 12:12

Satisfyyourcravings 1

03.03.2014, 13:51

Tare mult imi place!

alilianaa 1

08.03.2014, 19:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7160 puncte

MotanLaOale

6760 puncte

mirela0911

6120 puncte

Constelatialeu

5930 puncte

RODIMUR

5260 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert fursecuri cu branza

de Lau 9

ieri la 21:36

Aperitiv triunghiuri cu branza

ieri la 21:16

Desert strudel cu visine, cocos si sirop de artar

de RuxyRux 9

ieri la 20:25

Desert tort cu marshmallows si coacaze

de Lau 9

ieri la 19:20

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake copt