Prajitura VALURILE DUNARII

de ionela2682 in Dulciuri, 22 Mar 2013 | 3703 vizualizari

 

O prajiturica delicioasa pe care o aveam in gand de ceva vreme...

 

INGREDIENTE

Ingrediente:
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 plic praf copt
  • 1 lingura cacao
  • 200 gr visine
pentru crema:
  • 300 ml lapte
  • 1 plic budinca vanilie
  • 100 g unt
  • 3 linguri zahar
  • esenta vanilie
pentru glazura:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 50 g unt
t visine din compot sau proaspete fara samburi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura VALURILE DUNARII:

-mixam bine ouale cu zaharul


-adaugam pe rand uleiul si laptele


-adaugam faina in care am amestecat praful de copt


-impartim compozitia in doua :intr-una adaugam 1 lingura de cacao iar in cealalta adaugam dupa gust zahar si esenta de vanilie


-in tava turnam prima data compozitia alba,deasupra cesteia turnam compozitia de cacao,asezav visinele scurse fara samburi pe intreaga suprafata


-dam la cuptor la foc mediu pana trece testul scobitorii


-lasam la racit


Budinca se prepara conform indicatiilor de pe plic,lasam sa se raceasca si adaugam untul la temperatura camerei ,omogenizam bine si turnam peste blatul racit


-deasupra turnam si nivelam ciocolata topita cu putin unt


-dam la rece cateva ore


-portionam si servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura VALURILE DUNARII" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

RuxyRux 1

22.03.2013, 20:42

Ce nebunie...pare un fel de chec cu crema de vanilie si glazura de cioco...mmmmm...deliciu!

Rocsi 1

22.03.2013, 22:47

Ti-a iesit absolut delicioasa ..Eu am pregatit-o de Craciun dar nu stiu ce s-a intamplat cu glazura de s-a intarit foarte tare si a fost foarte greu sa o tai

mena29 1

23.03.2013, 00:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Kinder Bueno