Budinca de broccoli, cu branzeturi

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 17 Noi 2019 | 3374 vizualizari

 

Pentru că am beneficiat de o promoție, dar și pentru că suntem în etapa acomodării unora cu broccoli, am preparat o budincă, după rețeta pe care am aplicat-o adeseori folosind conopidă. Deși sunt legume înrudite, din aceeași familie a brasicaceelor (cruciferelor) mi s-a părut că broccoli a fost chiar mai bun, în această rețetă de budincă. Bineînțeles, soțul a terminat primul porția lui, de nici n-ai fi zis că până nu demult ocolea această legumă. Cred că și miresmele emanate din cuptor, în timpul preparării budincii, l-au ademenit...

 

INGREDIENTE

  • 1 bucată mică de broccoli
  • 2 ouă
  • 2 linguri încărcate de smântână grasă
  • 100 grame de telemea de vaci
  • 50 grame de cașcaval
  • unt, pentru uns tava
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de broccoli, cu branzeturi:

Broccoli se desface în buchețele și se spală sub jet de apă, după care se opărește în apă clocotită cu sare, timp de 3-4 minute.

Se strecoară buchețelele de broccoli și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă complet de apă.

Se răzuiește telemeaua pe răzătoarea mare, iar cașcavalul, pe cea fină.

Se mixează ouăle cu smântâna și puțin piper.

Se unge tava de copt cu unt și se pune la bază un strat din 3/4 din telemea răzuită.

Se toarnă smântâna mixată cu ouăle, se adaugă restul de telemea răzuită și apoi se pun buchețelele de broccoli.

Se presară uniform cașcavalul răzuit fin.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie până ce budinca se rumenește ușor. Atunci se scoate tava din cuptor și se porționează budinca. Se servește imediat, după ce s-a presărat din nou, puțin cașcaval răzuit fin.

TIPS-URI

1

Folosind telemea, nu este nevoie de sare, decât în apa în care opăriți broccoli.

2

Nu țineți broccoli prea mult timp în apa clocotită, ca să nu se înmoaie. El se va prepara perfect, la cuptor.

3

Scurgeți bine broccoli înainte de a-l pune în tava de copt, ca să nu facă apoasă compoziția de ouă cu smântână.

4

Folosiți o smântână grasă, nu una lichidă, pentru a obține o textură potrivită a budincii.

5

Nu rumeniți prea tare budinca, ci atât cât să se lege compoziția de ouă cu smântână. Dacă veți rumeni mai tare budinca, ea se va arde la bază și va avea un gust amar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de broccoli, cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

RODIMUR 1

18.11.2019, 09:27

Mulțumesc frumos, Lucy!

mirela0911 1

18.11.2019, 10:15

Sigur mi-ar placea si mie!

RODIMUR 1

18.11.2019, 10:53

Și nouă ne-a plăcut mult, Mirela... Mulțumesc frumos!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu cafea, caramel si straciatella

pe 27.09 la 17:12

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de broccoli cu dovlecei