Budinca de cafea si lavanda

de mimmi in Dulciuri, 3 Iul 2013 | 1919 vizualizari

 

Am pregatit un desert Dukan,o budinca duo,cafea si lavanda,niste arome care se imbina perfect.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru budinca de cafea:
  • 1 galbenus de ou
  • 250 ml lapte
  • 1 lingura amidon
  • 1 varf lingurita de scortisoara macinata
  • 1 lingurita cafea macinata
  • 1 lingura indulcitor( se poate adauga mai mult indulcitor,in functie de cat de dulce doriti sa fie )
  • Pentru budinca de lavanda avem nevoie de:
  • 250 ml lapte
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita lavanda(uscata)
  • 1 galbenus de ou
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cafea si lavanda:

Punem 200 ml de lapte la fiert intr-o craticioara. Intr-un bol amestecam galbenusul de ou cu indulcitorul,cafeaua,scortisoara,amidonul si 50 ml lapte. Cand da in clocot laptele,adaugam si galbenusul si amestecam cu un tel,incontinuu pana se ingroasa.


Punem 200 ml lapte la fiert impreuna cu lavanda si lasam sa dea un clocot,dupa care strecuram laptele. Intr-un bol amestecam galbenusul cu indulcitorul,amidonul si 50 ml lapte. Punem din nou laptele la foc mic si adaugam amestecul din galbenus,amestecand incontinuu pana se ingroasa.


Se toarna in forme si se serveste cald sau rece.


Pofta Buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cafea si lavanda" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Rocsi 1

03.07.2013, 20:01

Imi si imaginez ce delicioasa este

RuxyRux 1

03.07.2013, 20:02

Delicioasa!

iri_iri 1

03.07.2013, 22:27

faina

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

Biscuiti vitralii

ieri la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Budinca de cafea