Budinca de cafea si lavanda

de mimmi in Dulciuri, 3 Iul 2013 | 2661 vizualizari

 

Am pregatit un desert Dukan,o budinca duo,cafea si lavanda,niste arome care se imbina perfect.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru budinca de cafea:
  • 1 galbenus de ou
  • 250 ml lapte
  • 1 lingura amidon
  • 1 varf lingurita de scortisoara macinata
  • 1 lingurita cafea macinata
  • 1 lingura indulcitor( se poate adauga mai mult indulcitor,in functie de cat de dulce doriti sa fie )
  • Pentru budinca de lavanda avem nevoie de:
  • 250 ml lapte
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita lavanda(uscata)
  • 1 galbenus de ou
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cafea si lavanda:

Punem 200 ml de lapte la fiert intr-o craticioara. Intr-un bol amestecam galbenusul de ou cu indulcitorul,cafeaua,scortisoara,amidonul si 50 ml lapte. Cand da in clocot laptele,adaugam si galbenusul si amestecam cu un tel,incontinuu pana se ingroasa.  

Punem 200 ml lapte la fiert impreuna cu lavanda si lasam sa dea un clocot,dupa care strecuram laptele. Intr-un bol amestecam galbenusul cu indulcitorul,amidonul si 50 ml lapte. Punem din nou laptele la foc mic si adaugam amestecul din galbenus,amestecand incontinuu pana se ingroasa.

Se toarna in forme si se serveste cald sau rece.

Pofta Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cafea si lavanda" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

Rocsi 1

03.07.2013, 20:01

Imi si imaginez ce delicioasa este

RuxyRux 1

03.07.2013, 20:02

Delicioasa!

iri_iri 1

03.07.2013, 22:27

faina

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

3594 puncte

Rocsi

3278 puncte

robert_b

3217 puncte

Gherca Daniela

3045 puncte

mihaelar63

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Budinca de cafea