Budinca de cartofi cu branza si smantana

de merisor in Aperitive / Garnituri, 30 Iun 2013 | 51331 vizualizari

 

Este foarte buna servita si simpla, alaturi de rosii proaspete si ca garnitura la friptura.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 2 oua
  • 200 gr branza telemea mixta(vaca + oaie)
  • 4 linguri smantana
  • 1 legatura marar
  • rozmarin
  • sare
  • apa
  • 50 gr unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cartofi cu branza si smantana:

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in patru.


Ii punem la fiert in apa cat sa fie acoperiti, cu sare, pentru 20 minute.


Mararul il tocam marunt.


Branza o sfaramam cu furculita si o amestecam cu o parte din mararul tocat.


Batem ouale si le amestecam cu smantana si restul de marar tocat.


Cand se fierb cartofii, ii scurgem si ii punem intr-o forma termorezistenta unsa cu unt.


Punem branza peste cartofi si amestecam usor, apoi punem deasupra ouale batute cu smantana si marar si dam la cuptor pentru 20 minute la 180 grade, pana se formeaza o crusta frumoasa.


Pot fi serviti atat calzi cat si reci.

 

TIPS-URI

1

Daca branza este prea tare se poate pune si cubulete de unt printre cartofi, sau mai multa smantana pentru a nu iesi prea uscata budinca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi cu branza si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (53)

merisor 1

17.12.2013, 13:04

Cassandra, nu vad de ce nu ti-ar iesi!
Sa ai spor si multumesc pentru apreciere! >,

Krystyan Trendy 1

07.05.2014, 12:48

foarte gustoasa

Retete cu Margareta Cismasiu 1

22.01.2015, 15:41

MINUNATA

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Budinca de cartofi, bacon si mozzarella