Budinca de conopida

de madi_marin in Aperitive / Garnituri, 10 Noi 2010 | 10986 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida de 500-600 g
  • 5 oua
  • 100 g cascaval
  • 100 g telemea sarata
  • 50 g smantana
  • 4 linguri cu faina
  • marar proaspat
  • sare
  • pper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de conopida:

Conopida se desface in buchetele. Se spala sub jet de apa rece.

Se pune la fiert un vas cu apa si sare si cand apa clocoteste se adauga buchetelele de conopida. Se fierb cam 15 minute. Se scot si se lasa la scurs.

Intr-un castron se bat ouale ca pentru omleta, se aduga cascavalul si telemeaua rasa,faina, smantana ,mararul tocat si piperul. Sare se mai pune doar daca telemeaua nu este foarte sarata.

In forma cu peretii detasabili 26 cm tapetata pe fund cu hartie de copt si unsa pe margini cu ulei si tapetata cu faina, se aseaza buchetelele de conopida fierte, apoi se toarna deasupra amestecul de oua. Se da vasul la cuptor la foc iute pana se leaga compozitia. Se da la racit si apoi se poate taia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de conopida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

nadina73 1

14.11.2010, 11:43

5f

kukibella 1

11.02.2013, 11:40

ce bine arata ..

babi5 1

23.11.2013, 11:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10850 puncte

Rux

Rux 9

10120 puncte

mirela0911

5400 puncte

Constelatialeu

4600 puncte

diaconta

4210 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciulama de pui cu mamaliga
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!