Budinca de cozonac

de merisor in Prajituri, 28 Dec 2016 | 1834 vizualizari

 

În general nu ne rămâne cozonac, preparat în casă și nu am avut ocazia să fac această budincă de cozonac, pe care am vazut-o foarte des preparată după sărbători.
De data aceasta, însă, am mai și primit cozonac, așa că a venit rândul să prepar și eu budinca minune.
M-am inspirat de la Alex, pentru că el a folosit lapte condensat și întâmplător aveam și eu o cutie prin frigider.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 cozonac cu nucă și rahat
  • 350 ml lapte condensat
  • 200 ml smântână de gătit
  • 200 g unt
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • 3 plicuri zahăr cu scorțisoară
  • 100 g ciocolată cu alune
  • 5 ouă medii
  • un praf sare
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 20 g unt pentru uns
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cozonac:

Topim untul și îl lăsăm să se răcească.


Mixăm ouăle cu puțină sare, adăugăm zahărul vanilat și zahărul cu scorțișoară și mixăm în continuare, până se spumează ușor.


Adăugăm untul topit, apoi laptele condensat și smântâna.


Ungem tava(23/36 cm) cu unt, tăiem cozonacul în cuburi mari și le așezăm în tavă.


Turnăm peste cozonac, compoziția cu ouă și toate cele și presăm ușor bucățile de cozonac, să se imbibe cu compoziție, așa încât să nu se ridice la suprafață, în timpul preparării termice.


Așezăm pe fiecare bucată de cozonac câte o bucată mică de ciocolată și dăm tava la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.


Lăsăm apoi budinca de cozonac să se răcească și o pudrăm cu zahăr, apoi o porționăm și o savurăm alături de o cafea buna, sau un ceai, iaurt, ce preferăm.


Este minunată această budincă de cozonac, chiar și ușor caldă!


Să vă fie de folos!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cozonac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

miki_a 1

30.12.2016, 15:54

Ce bunătate!

Rahela Velicu 1

27.12.2017, 11:20

Este super!

dantes 1

04.01.2018, 06:51

Delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tarte geometrice
  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

RETETA RECOMANDATA
Budinca pufoasa din cozonac,crema de whiskey si goji