Budinca de cozonac cu sos de vanilie si Amaretto

de Lavinia in Dulciuri, 22 Mai 2013 | 2225 vizualizari

 

Un desert foarte bun si care se prepara foarte rapid ! Daca aveti resturi de cozonac aceasta budinca este ideala .Mi-a placut foarte mult si cu siguranta o sa o mai repet si in alte combinatii.

 

INGREDIENTE

  • 500 g cozonac/panettone taiat cuburi
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 ml Amaretto
  • 250 ml frisca lichida
  • 300 ml lapte
  • Sos de vanilie si Amaretto
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri Amaretto
  • 2 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cozonac cu sos de vanilie si Amaretto:

Am pus intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt bucatile de cozonac.


Separat intr-un bol am batut bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat,am adaugat lichiorul ,frisca si laptele si am omogenizat bine.


Am turnat amestecul peste bucatile de cozonac avand grija sa fie bine acoperite de lichid.Le-am lasat 10-15 minute sa se aseze apoi am introdus budinca in cuptorul preincalzit la foc mic cca. 45-50 de minute sau pana s-a rumenit frumos deasupra.


Pentru sos am amestecat galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat,am adaugat frisca,lichiorul si am pus sosul pe baie de abur pana a prins consistenta si s-a topit complet zaharul.


Am servit budinca usor racita cu sos de vanilie si putina ciocolata topita (doar e musai la mine :)) )

 

TIPS-URI

1

Daca folositi cozonac obisnuit adaugati si coaja de la o portocala rasa.Eu am folosit panettone care a fost foarte aromat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cozonac cu sos de vanilie si Amaretto" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Lavinia 1

23.05.2013, 12:41

Multumesc

sasha 1

27.05.2013, 11:00

Bunnnnnnnnnn

Lavinia 1

27.05.2013, 13:10

Multumesc draga mea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

RETETA RECOMANDATA
Budinca de cozonac