Budinca de dovlecei

de ianculubita in Aperitive / Garnituri, 12 Sep 2013 | 6918 vizualizari

 

Va mai provoc la o reteta delicioasa de sezon

 

INGREDIENTE

  • 1 kg dovlecei
  • 2 conserve mici de boabe de porumb
  • 200 g cascaval ras
  • 3 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 4 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 3 oua
  • 2 linguri faina
  • 30 g unt
  • 1-2 legaturi marar
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de dovlecei:

Calim in ulei ceapa si usturoi tocate marunt, adaugam ardeiii cubulete si dovleceii rondele subtiri. Dupa 3-4 minute adaugam 1 ceasca cu apa si lasam sa fiarba 15 minute. Dam vasul deoparte, adaugam boabele de porumb scurse, condimentam cu sare si piper, iar dupa ce compozitia s-a racit putin, incorporam galbenusurile, cascavalul ras, faina si untul topit. La sfarsit batem albusurile spuma si le amestecam usor in compozitie impreuna cu mararul taiat marunt. Rasturnam in tava unsa si tapetata cu faina sau pesmet si lasam la cuptor la foc mic 40-50 minute


Se serveste simpla sau cu sos de rosii picant

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

ianculubita 1

24.10.2013, 08:59

Bya Ralu 1

02.03.2014, 07:31

bun

ianculubita 1

02.03.2014, 10:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rustic cu spanac, mazare si branzeturi