Budinca de fasole verde

de Poliana in Mancaruri de legume, 1 Aug 2012 | 3031 vizualizari

 

O reteta simpla va aduc azi, usor de facut, are ceva calorii :P dar daca nu exagerati cu portiile va promit eu ca nu se vor simti deloc. Fasolea verde imi place cel mai mult in ciorba, dar si preparata asa simplu cu ulei si usturoi - o mancarica ce o consumam destul de des in post.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole verde
  • 4 oua fierte tari
  • 3 oua
  • 300 ml smantana
  • sare
  • piper
  • 2 linguri pesmet
  • patrunjel
  • 2 catei usturoi
  • 100 gr bacon
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de fasole verde:

Am scris bacon in reteta, dar eu de fapt nu am folosit bacon, ghiciti ce? :D Nu aveam bacon in frigider si cum nu aveam chef sa-mi misc fundul pana la magazin (cred ca nici de timp nu dispuneam prea mult, dar asta mi se intampla mereu nici nu are rost sa mai spun) am folosit ce am avut prin casa.


Cu ce incepem? Cu fasolea, pentru ca va dura putin mai mult pana se fierbe. Intr-o oala incapatoare punem 2-3 litri de apa si putina sare. In momentul in care fierbe apa turnam cateva polonice peste fasolea curatata de margini si rupta bucatele (dar fara sa o fi spalat inainte). Incercati sa acoperiti cu apa toata fasolea pentru ca acest procedeu tine rolul de spalare. Din cate am inteles eu de la mama, pentru ca de la ea am tehnica, daca oparim fasolea fara sa o fi spalat inainte cu apa rece atunci fierbe mai repede.


Scurgem fasolea bine si o punem in restul de apa, mai adaugam apa daca e cazul, si o lasam la fiert pentru aproximativ 45 de minute. In timp ce fierbe fasolea ne ocupam de celelalte ingrediente.


Baconul il prajim putin, pana se scurge grasimea, apoi il scoatem pe servetele absorbante de hartie. Fierbem tare 4 oua, prin tare a se intelege 7-8 minute. Celelate 3 oua le batem usor si le amestecam cu smantana, pesmetul, patrunjelul si usturoiul tocate marunt. Condimentam cu sare si piper dupa gust.


Pregatim un vas termorezistent. Il ungem cu unt apoi il tapetam cu pesmet.Fasolea se scurge bine de tot de apa, iar cuptorul il incalzim la 190 de grade celsius.


In tava pregatita asezam un strat de fasole verde, ouale fierte taiate jumatati sau rondele si deasupra punem restul de fasole si baconul. Peste toate acestea turnam compozitia cu oua si smantana si introducem vasul la cuptor.


Cam aceasta a fost povestea retetei de azi, nu prea lunga, nici prea complicata dar cu siguranta gustoasa. Va las cu bine, eu ma duc sa-mi fac ordine in idei pentru ca ma asteapta mai multe evenimente importante luna asta. Pofta buna! P.S. Azi am fost mai scurta, sa nu se mai sperie Dia de retetele mele :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de fasole verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Poliana 1

02.08.2012, 18:09

Da, Laura...si eu am remarcat poza ei Multumesc

gaby_gabytza 1

05.08.2012, 10:38

mirela0911 1

07.08.2012, 14:52

Ce bine arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornuri pufoase cu gem
  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

  • 25

    V

RETETA RECOMANDATA
Cartofi taranesti... altfel