Zucchini parmigiana

de mihaelar63 in Mancaruri de legume, 10 Iun 2014 | 1376 vizualizari

 

Dupa cum se prepara vinetele cu parmezan ,tot asa se prepara dovleceii. Aceasta reteta mi-a fost recomandata de catre o colega ce a lucrat o perioada la o familie de italieni .Am mai facut si eu putina cercetare pe net dar am ramas la reteta Ancutei ce-mi place mult . Preparatul pace parte din categoria celor ce este mai gustos dupa ce se raceste si se imbina echilibrat aromele .

 

INGREDIENTE

  • 3 zucchini [max 1 kg]
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • oregano uscat
  • 100 gr faina alba
  • 100 gr pesmet
  • 25 gr unt
  • ulei pentru prajit
  • 400 gr mozzarella
  • 200 gr parmezan razuit
  • 200 gr rosii pasate [proaspete sau din conserva ]
  • 200 gr sos aromat de rosii http://www.bucataras.ro/retete/sos-aromat-27184.html
  • o mana busuioc tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zucchini parmigiana:

Dovleceii se spala , se curata daca au coaja mai groasa , se sareaza si se pun intr-o sita la scurs .


Se dau dovleceii prin faina alba si ou batut , apoi se prajesc in ulei incins .Se scot pe hartie absorbanta care elimina surplusul de ulei .


Se amesteca sosul de rosii cu sosul aromat , putina sare , piper busuiocul tocat si oregano .


Se feliaza mozzarella.


Se tapeteaza o tava teflonata cu unt si pesmet .


Se aseaza in tava straturi alternante cu dovlecei ,sos de rosii, mozzarella, parmezan.


Se da tava la cuptorul incalzit sa se gratineze 15-20 minute.



 

TIPS-URI

1

Preparatul este mai gustos dupa ce s-a racit putin si aromele s-au intrepatruns .

2

La fel se prepara si vinetele parmigiana .

Daca ti-a placut reteta noastra "Zucchini parmigiana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Rocsi 1

10.06.2014, 22:21

Ce faini!

tarasmariana 1

11.06.2014, 03:52

anca_rm 1

11.06.2014, 10:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Stevie cu orez