Zucchini parmigiana

de mihaelar63 in Mancaruri de legume, 10 Iun 2014 | 1215 vizualizari

 

Dupa cum se prepara vinetele cu parmezan ,tot asa se prepara dovleceii. Aceasta reteta mi-a fost recomandata de catre o colega ce a lucrat o perioada la o familie de italieni .Am mai facut si eu putina cercetare pe net dar am ramas la reteta Ancutei ce-mi place mult . Preparatul pace parte din categoria celor ce este mai gustos dupa ce se raceste si se imbina echilibrat aromele .

 

INGREDIENTE

  • 3 zucchini [max 1 kg]
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • oregano uscat
  • 100 gr faina alba
  • 100 gr pesmet
  • 25 gr unt
  • ulei pentru prajit
  • 400 gr mozzarella
  • 200 gr parmezan razuit
  • 200 gr rosii pasate [proaspete sau din conserva ]
  • 200 gr sos aromat de rosii http://www.bucataras.ro/retete/sos-aromat-27184.html
  • o mana busuioc tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zucchini parmigiana:

 Dovleceii se spala , se curata daca au coaja mai groasa , se sareaza si se pun intr-o sita la scurs .

Se dau dovleceii prin faina alba si ou batut , apoi se prajesc in ulei incins .Se scot pe hartie absorbanta care elimina surplusul de ulei .

Se amesteca sosul de rosii cu sosul aromat , putina sare , piper busuiocul tocat si oregano .

Se feliaza mozzarella.

Se tapeteaza o tava teflonata cu unt si pesmet .

Se aseaza in tava straturi alternante cu dovlecei ,sos de rosii, mozzarella, parmezan.

Se da tava la cuptorul incalzit sa se gratineze  15-20 minute.

            

 

 

TIPS-URI

1

Preparatul este mai gustos dupa ce s-a racit putin si aromele s-au intrepatruns .

2

La fel se prepara si vinetele parmigiana .

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Rocsi

Rocsi 1

10.06.2014, 22:21

Ce faini!

tarasmariana

tarasmariana 1

11.06.2014, 03:52

anca_rm

anca_rm 1

11.06.2014, 10:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!