Budinca de gris cu caramel

de Dya Daniela Andrei in Mancare copii, 1 Mai 2014 | 7490 vizualizari

 

Sursa: punguta de Gris Dobrogea :D

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte proaspat
  • 2 oua mari
  • 50 gr de unt
  • o cescuta cu gris
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 10 linguri cu zahar (eu am folosit doar 7)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris cu caramel:

Se fierbe laptele impreuna cu 4 linguri cu zahar, pana ce incepe sa dea in clocot. Se adauga grisul, amestecandu-se continuu pana ce laptele se ingroasa. Se lasa apoi la racit (cat sa fie caldut, nu fierbinte) si se adauga coaja rasa de lamaie, cubul de unt si galbenusurile, iar al final, albusurile batute spuma. Omogenizam compozitia si o turnam intr-un vas (de 1,5 l am folosit) in care am caramelizat restul de zahar. Se da vasul la cuptor pana ce budinca se rumeneste frumos. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Pe tot parcursul coacerii nu trebuie sa deschideti usa cuptorului (eu am deschis-o pentru o poza, ca prea bine crescuse budinca.... si normal, s-a lasat :) ).

2

Se lasa la racit in cuptor, treptat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris cu caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Dya Daniela Andrei 1

02.05.2014, 16:00

Va multumesc!

laura_n 1

02.05.2014, 17:56

ce m-ai amuzat )
imi imaginez ce buna este

MIUTA 1

03.05.2014, 19:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Cartofi Pai la cuptor cu Cabanos