Budinca de gris cu caramel

de Dya Daniela Andrei in Mancare copii, 1 Mai 2014 | 9043 vizualizari

 

Sursa: punguta de Gris Dobrogea :D

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte proaspat
  • 2 oua mari
  • 50 gr de unt
  • o cescuta cu gris
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 10 linguri cu zahar (eu am folosit doar 7)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris cu caramel:

Se fierbe laptele impreuna cu 4 linguri cu zahar, pana ce incepe sa dea in clocot. Se adauga grisul, amestecandu-se continuu pana ce laptele se ingroasa. Se lasa apoi la racit (cat sa fie caldut, nu fierbinte) si se adauga coaja rasa de lamaie, cubul de unt si galbenusurile, iar al final, albusurile batute spuma. Omogenizam compozitia si o turnam intr-un vas (de 1,5 l am folosit) in care am caramelizat restul de zahar. Se da vasul la cuptor pana ce budinca se rumeneste frumos. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Pe tot parcursul coacerii nu trebuie sa deschideti usa cuptorului (eu am deschis-o pentru o poza, ca prea bine crescuse budinca.... si normal, s-a lasat :) ).

2

Se lasa la racit in cuptor, treptat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris cu caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Dya Daniela Andrei 1

02.05.2014, 16:00

Va multumesc!

laura_n 1

02.05.2014, 17:56

ce m-ai amuzat )
imi imaginez ce buna este

MIUTA 1

03.05.2014, 19:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Spanac cu ou posat