Budinca de gris cu caramel

de Dya Daniela Andrei in Mancare copii, 1 Mai 2014 | 15724 vizualizari

 

Sursa: punguta de Gris Dobrogea :D

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte proaspat
  • 2 oua mari
  • 50 gr de unt
  • o cescuta cu gris
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 10 linguri cu zahar (eu am folosit doar 7)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris cu caramel:

Se fierbe laptele impreuna cu 4 linguri cu zahar, pana ce incepe sa dea in clocot. Se adauga grisul, amestecandu-se continuu pana ce laptele se ingroasa. Se lasa apoi la racit (cat sa fie caldut, nu fierbinte) si se adauga coaja rasa de lamaie, cubul de unt si galbenusurile, iar al final, albusurile batute spuma. Omogenizam compozitia si o turnam intr-un vas (de 1,5 l am folosit) in care am caramelizat restul de zahar. Se da vasul la cuptor pana ce budinca se rumeneste frumos. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pe tot parcursul coacerii nu trebuie sa deschideti usa cuptorului (eu am deschis-o pentru o poza, ca prea bine crescuse budinca.... si normal, s-a lasat :) ).

2

Se lasa la racit in cuptor, treptat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris cu caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Dya Daniela Andrei 1

02.05.2014, 16:00

Va multumesc!

laura_n 1

02.05.2014, 17:56

ce m-ai amuzat )
imi imaginez ce buna este

MIUTA 1

03.05.2014, 19:51

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
SUSANELE- batoane crocante