Budinca de orez

de rodicamaria in Aperitive / Garnituri, 8 Apr 2012 | 4864 vizualizari

 

Azi am inaugurat vasul de gatit Pyroflam by Horia Varlan. L-am luat cu puncte bonus din Real.

 

INGREDIENTE

  • 150 g orez
  • un morcov mare
  • o ceapa mica
  • 100 g muschi file Elit
  • o lingura ardei kapia macinat,de la borcan
  • 1/2 lingurita marar uscat
  • 3 oua
  • 75 g cascaval
  • sare,piper
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez:

Morcovul se curata, se taie in 4 si se firebe in apa cu sare.


Orezul se spala si se lasa la inmuiat in apa rece o ora.


Ceapa se caleste in putin ulei, apoi se pune zeama in care a fiert morcovul,se mai completeaza cu apa si se pune la fiert orezul (care a fost scurs in prealabil de apa in care s-a inmuiat).


Morcovul fiert si muschiuletul se taie cubulete.


Orezul se scurge de apa in care a fiert si se lasa la racit.


Ouale se bat bine cu furculita.


Cand orezul s-a racit se amesteca usor cu morcovul, muschiuletul, ardeiul kapia, ouale, mararul si se potriveste la gust cu sare si piper.


Se unge vasul cu ulei, se toarna compozitia si se niveleaza. Se da la cuptorul incins in prealabil, la foc mic, cam 45 min. Se scoate din cuptor, se presara deasupra cascavalul dat pe razatoarea mare si se mai da la cuptor 10 min.


 

TIPS-URI

1

Atentie cu vasul, cand umblati la cuptor, luati manere de silicon, ca in poza, altfel cu manusa textila aluneca foarte tare si s-ar putea sa dati totul pe jos sau mai rau sa va opariti.

2

Puteti sa mai adaugati mazare, ciuperci.

3

Puteti sa scoateti carnea si sa faceti doar cu legume, de post.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

08.04.2012, 19:13

nu am mai auzit de budinca asta

Lau 1

08.04.2012, 19:38

bun

mamaieelena 1

09.04.2012, 17:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

12510 puncte

RODIMUR

7480 puncte

AlexTeacher

7000 puncte

Constelatialeu

6830 puncte

Oana

6230 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Garnitura de morcovi caramelizati in vin