Budinca de orez

de rodicamaria in Aperitive / Garnituri, 8 Apr 2012 | 5014 vizualizari

 

Azi am inaugurat vasul de gatit Pyroflam by Horia Varlan. L-am luat cu puncte bonus din Real.

 

INGREDIENTE

  • 150 g orez
  • un morcov mare
  • o ceapa mica
  • 100 g muschi file Elit
  • o lingura ardei kapia macinat,de la borcan
  • 1/2 lingurita marar uscat
  • 3 oua
  • 75 g cascaval
  • sare,piper
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez:

Morcovul se curata, se taie in 4 si se firebe in apa cu sare.


Orezul se spala si se lasa la inmuiat in apa rece o ora.


Ceapa se caleste in putin ulei, apoi se pune zeama in care a fiert morcovul,se mai completeaza cu apa si se pune la fiert orezul (care a fost scurs in prealabil de apa in care s-a inmuiat).


Morcovul fiert si muschiuletul se taie cubulete.


Orezul se scurge de apa in care a fiert si se lasa la racit.


Ouale se bat bine cu furculita.


Cand orezul s-a racit se amesteca usor cu morcovul, muschiuletul, ardeiul kapia, ouale, mararul si se potriveste la gust cu sare si piper.


Se unge vasul cu ulei, se toarna compozitia si se niveleaza. Se da la cuptorul incins in prealabil, la foc mic, cam 45 min. Se scoate din cuptor, se presara deasupra cascavalul dat pe razatoarea mare si se mai da la cuptor 10 min.


 

TIPS-URI

1

Atentie cu vasul, cand umblati la cuptor, luati manere de silicon, ca in poza, altfel cu manusa textila aluneca foarte tare si s-ar putea sa dati totul pe jos sau mai rau sa va opariti.

2

Puteti sa mai adaugati mazare, ciuperci.

3

Puteti sa scoateti carnea si sa faceti doar cu legume, de post.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

08.04.2012, 19:13

nu am mai auzit de budinca asta

Lau 1

08.04.2012, 19:38

bun

mamaieelena 1

09.04.2012, 17:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Patlicanli Pilav - Pilaf turcesc cu vinete