Budinca de orez cu amestec de carne tocata si legume

de merisor in Aperitive / Garnituri, 15 Dec 2012 | 1840 vizualizari

 

Asa dragi imi sunt cosuletele achizitionate din camara, incat incerc sa le folosesc si la aperitive si la dulciuri si la orice :)

 

INGREDIENTE

  • 250 gr orez
  • apa
  • sare
  • ulei de masline
  • 500 gr carne tocata amestec:pui, vita, porc
  • 3 cepe
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • marar
  • patrunjel
  • oregano
  • cimbru
  • piper
  • ketchup de casa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu amestec de carne tocata si legume:

Spalam orezul si il punem la fiert in apa tinand cont de proportia 1/3 - orez/apa.


Cand incepe sa fiarba, adaugam sare, piper si cimbru. Lasam la foc incet pana se patrunde bine orezul. Nu mestecam prea mult pentru a nu sfarama bobul.


Intr-un alt vas punem la inabusit legumele curatate, spalate si trecute prin robot cu putina apa si putin ulei.


Adaugam sare si condimentele, iar cand sunt legumele aproape patrunse adaugam carnea tocata. Acoperim si lasam la foc incet pana este si carnea patrunsa, apoi rasturnam intr-o sita pentru a se scurge lichidul rezultat.


Ungem cosuletele cu putin ulei de masline, asezam orezul pe margini, iar la mijloc punem carnea tocata scursa.


Dam la cuptor pentru 15 minute la 180 grade pentru a se imbina orezul cu amestecul respectiv dupa care scoatem si rasturnam pe platou.


Servim cu ketchup si muraturi.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu amestec de carne tocata si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (56)

Sim0na 1

16.12.2012, 11:31

tare faina ideea!

Satisfyyourcravings 1

16.12.2012, 12:05

Ce interesant!

mamaieelena 1

17.12.2012, 13:48

bu,bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez si branza