Budinca de orez cu aroma de lamaie

de Zamfira in Prajituri, 29 Mar 2012 | 6722 vizualizari

 

Orez si branza de vaci: o combinatie interesanta

 

INGREDIENTE

  • orez (o cana mare) ·
  • 500 gr. branza de vaci ·
  • 1 iaurt mare ·
  • 1 ou ·
  • 3 linguri faina ·
  • 6 linguri zahar ·
  • zeama si coaja de la o lamaie ·
  • zahar vanilat ·
  • o fiola de rom ·
  • sare ·
  • ulei, gris (pentru tapetat tava)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu aroma de lamaie:

Fierbem orezul in apa cu sare, il strecuram foarte bine si il asezam in tava unsa si tapetata  cu ulei si gris.

Umplutura: amestecam branza de vaci cu oul, iaurtul, faina, zaharul, zeama si coaja de la o lamaie, zaharul vanilat si rum-ul.

Punem umplutura peste orezul fiert din tava si-l dam la cuptor pentru aproximativ 50 minute pana cand budinca devine brun-aurie. Dupa ce se raceste il taiem cuburi potrivite si-l servim ca desert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu aroma de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

Brioșe cu ou și gorgonzola dulce

pe 27.05 la 16:02

Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola

pe 27.05 la 15:14

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez cu mere si caramel