Prajiturele cu gem si nuci

de mirela0911 in Prajituri, 7 Feb 2011 | 2552 vizualizari

 

Nu sunt facute de mine, le-am primit de la mama soacra si am zis sa va impartasesc si voua reteta pentru ca sunt foarte bune. Denumirea le-am dat-o de prajiturele pt ca nu stiam cum se numesc.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet unt
  • 3 oua
  • 350g faina
  • 100g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • Pt.umplut:
  • gem de prune 
  • gem de coarne
  • sferturi de nuci
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele cu gem si nuci:

Se amesteca toate ingredientele pana se face un aluat care poate fi intins usor cu sucitorul. Se presara faina pe masa de lucru si se intinde aluatul subtire cam de 2-3 mm si cu gura unui pahar se decupeaza cerculete. Intr-o tava tapetata cu faina se pun la copt pana se rumenesc frumos, capata o culoare aurie.


Dupa ce le-am terminat pe toate, se lipesc doua cate doua cu gem de care doriti, deasupra se pune un mot de gem si se orneaza cu un sfert de nuca prajite usor inainte.


Acestea au fost facute cu gem de prune in mijloc si deasupra gem de coarne. Sper sa fi trecut tot pt ca nu am reteta scrisa numai din ce mi-am amintit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu gem si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mirela0911 1

08.02.2011, 19:58

Multumesc, sunt pt. toata lumea

zaharia_mihaela2005 1

08.02.2011, 20:05

adry88 1

04.07.2011, 16:41

bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac fara framantare