Prajitura cu multa nuca

de reisnaor_2006 in Prajituri, 6 Mar 2015 | 12625 vizualizari

 

O prajitura delicioasa cu multa nuca pe care noi o adoram.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 150 g miez de nuca macinata
  • 120 ml apa
  • 200 g faina alba
  • un plic praf de copt
  • 1 lingura otet
  • Ingrediente crema:
  • 150 g miez de nuca macinata
  • 50 g zahar
  • 60 ml lapte
  • 150 g unt
  • esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 4 lg de crema de ciocolata
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu multa nuca:

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul si apa, apoi se adauga treptat faina, nucile si praful de copt stins cu otetul si amestecam pana se omogenizeaza. In compozitia obtinuta anterior adaugam albusurile batute spuma si amestecam usor de sus in jos pana spuma se incorporeaza, apoi o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptorul preancalzit la temperatura de 180° C, timp de 25 minute. Dupa ce este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Crema: Se pune laptele la foc mic impreuna cu zaharul si miezul de nuca, se lasa cca 5 minute, timp in care amestecam pentru a nu se prinde de fundul vasului, apoi se trage deoparte si se lasa cateva minute sa se racoreasca. Dupa acest timp se amesteca cu untul moale la temperatura camerei si cu esenta de vanilie.

Ungem blatul cu crema. Crema de ciocolata (4 lg) o subtiem intr-un ibric cu putin lapte si o turnam peste crema.

Bagam prajitura la frigider 30 de minute si dupa aceea o taiem.

Pofta buna.

TIPS-URI

1

blatul este foarte consistent din cauza nucii, daca vrem sa iasa mai pufos putem pune numai 100 de gr de nuca si 100 de gr de faina ptr a putea sa o taiem in doua parti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu multa nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ''talmes-balmes''