Tarta cu crema de caramel, mascarpone si caise

de alilianaa in Prajituri, 6 Iul 2014 | 1096 vizualizari

 

Sa va spun cat a fost de delicioasa.....

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 50 g unt,
  • 3 linguri apa minerala
  • 200 g faina,
  • un praf de sare,
  • o jumatate plic praf de copt,
  • un ou,
  • 4 linguri zahar pudra
  • Crema:
  • 150 g zahar,
  • 100 ml apa,
  • un ou,
  • 2 linguri amidon,
  • 100 g mascarpone
  • plus
  • 3 linguri zahar pudra,
  • 2 linguri frisca batuta.
  • Ornare:
  • 5 caise ,
  • 2 linguri zahar,
  • 50 ml apa,
  • o jumatate plic tort Gelee
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de caramel, mascarpone si caise:

Aluatul: faina, sarea, praful de copt, zaharul si untul de amesteca bine. Rezulta un aluat nelegat. Se adauaga oul si se omogenizeaza. La final se adauga apa. In functie de consistenta aluatului se adauga faina pana rezulta un aluat omogen, nelipicios.


Se lasa aluatul la rece cca o o jumatate de ora- o ora, dupa care se scoate, se intinde cu sucitorul. Se decupeaza aluat pentru o tarta mare. Se intinde bine pe peretii formei. Se inteapa din loc in loc cu furculita.


Peste aluat se pune o foaie de copt peste care punem orez si acoperim toata suprafata. Aluatul se pune la copt pentru 20 minute. Cand este gata ( rumena pe margini) o punem la rece.


Crema: Incepem cu caramelul. Punem la caramelizat 150 g zahar, cand s-a topit adaugam apa si lasam la topit. Separat amestecam un ou cu amidon. Peste aceasta compozitie punem siropul de caramel si omogenizam ( siropul trebuie sa fie rece). Punem compozitia din nou pe foc si cand se leaga bine, ca o budinca, este gata. Dam la rece.


Separat frecam 100 g marscarpone cu 3 linguri zahar pudra si la final punem frisca. Punem la rece.


Cat toate acestea stau la rece pregatim caisele.


Acestea se spala, se taie feliute. Intr-o tingire se pun 2 linguri de zahar cu 50 ml apa si amestecam pana se face un sirop. Adaugam piersicile si amestecam. Le lasam in tingire cat sa fie patrunse dar sa nu se sfarame.


Tort gelee a fost pregatit cu siropul rezultat in urma prepararii caiselor. Am amestecam jumatate de plic cu siropul cald.


Asamblare: In aluatul copt de tarta se adauga crema ( crema caramel se amesteca cu crema mascarpone). De-asupra se aseaza, dupa preferinta, piersicile peste care punem tort gelee ( cald).


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de caramel, mascarpone si caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

MOKUSKA 1

06.07.2014, 20:51

o bunătate

Pushaa 1

07.07.2014, 11:09

alilianaa 1

09.07.2014, 13:43

Andreea, Robert ,Ildiko , Pushaa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu caramel si ciocolata