Tarta cu crema de caramel, mascarpone si caise

de alilianaa in Prajituri, 6 Iul 2014 | 945 vizualizari

 

Sa va spun cat a fost de delicioasa.....

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 50 g unt,
  • 3 linguri apa minerala
  • 200 g faina,
  • un praf de sare,
  • o jumatate plic praf de copt,
  • un ou,
  • 4 linguri zahar pudra
  • Crema:
  • 150 g zahar,
  • 100 ml apa,
  • un ou,
  • 2 linguri amidon,
  • 100 g mascarpone
  • plus
  • 3 linguri zahar pudra,
  • 2 linguri frisca batuta.
  • Ornare:
  • 5 caise ,
  • 2 linguri zahar,
  • 50 ml apa,
  • o jumatate plic tort Gelee
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de caramel, mascarpone si caise:

Aluatul: faina, sarea, praful de copt, zaharul si untul de amesteca bine. Rezulta un aluat nelegat.   Se adauaga oul si se omogenizeaza. La final se adauga apa. In functie de consistenta aluatului se adauga faina pana rezulta un aluat omogen, nelipicios. 

Se lasa aluatul la rece cca o o jumatate de ora- o ora, dupa care se scoate, se intinde cu sucitorul. Se decupeaza aluat pentru o tarta mare. Se intinde bine pe peretii formei. Se inteapa din loc in loc cu furculita. 

Peste aluat se pune o foaie de copt peste care punem orez si acoperim toata suprafata. Aluatul se pune la copt pentru 20 minute. Cand este gata ( rumena pe margini) o punem la rece. 

Crema: Incepem cu caramelul. Punem la caramelizat 150 g zahar, cand s-a topit adaugam apa si lasam la topit. Separat amestecam un ou cu amidon. Peste aceasta compozitie punem siropul de caramel si omogenizam ( siropul trebuie sa fie rece). Punem compozitia din nou pe foc si cand se leaga bine, ca o budinca, este gata. Dam la rece. 

Separat frecam 100 g marscarpone cu 3 linguri zahar pudra si la final punem frisca. Punem la rece. 

Cat toate acestea stau la rece pregatim caisele. 

Acestea se spala, se taie feliute. Intr-o tingire se pun 2 linguri de zahar cu 50 ml apa si amestecam pana se face un sirop. Adaugam piersicile si amestecam. Le lasam in tingire cat sa fie patrunse dar sa nu se sfarame. 

Tort gelee a fost pregatit cu siropul rezultat in urma prepararii caiselor.  Am amestecam jumatate de plic cu siropul cald. 

Asamblare: In aluatul copt de tarta se adauga crema ( crema caramel se amesteca cu crema mascarpone). De-asupra se aseaza, dupa preferinta, piersicile  peste care punem  tort gelee ( cald). 

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de caramel, mascarpone si caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

MOKUSKA 1

06.07.2014, 20:51

o bunătate

Pushaa 1

07.07.2014, 11:09

alilianaa 1

09.07.2014, 13:43

Andreea, Robert ,Ildiko , Pushaa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10850 puncte

Rux

Rux 9

10120 puncte

mirela0911

5400 puncte

Constelatialeu

4600 puncte

diaconta

4210 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!