Prajitura cu prune si bezea by Gaby

de MotanLaOale in Prajituri, 5 Noi 2015 | 4389 vizualizari

 

Pentru Saptamana Barbatilor care Gatesc.
Eu chiar pentru azi am facut-o, pentru cina din 5 noiembrie, deoarece am ceva de sarbatorit.
Este usor de facut. Trebuie sa ai un cantar, un mixer, si o tava. :))))

 

INGREDIENTE

  • 140g unt
  • 4 oua
  • 150g zahar + 6 linguri pentru bezea
  • 250g faina
  • 4 linguri nuca macinata
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 kg prune
  • un praf sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune si bezea by Gaby:

Se mixeaza untul cu zaharul pana se topeste.


Se adauga galbenusurile pe rand, mixand dupa fiecare.


Se amesteca faina cu praful de copt si un praf de sare si se adauga peste compozitie.


Se adauga si coaja de lamaie.


Se omogenizeaza si se obtine un aluat ferm dar destul de moale pentru a fi intins.


Se unge o tava 23/26 cm cu unt.


Se distribuie cu lingura aluatul in tava si se intinde cu mana umeda uniform in toata tava.


Prunele se spala, se usuca, se scot samburii si se taie in doua.


Nuca se amesteca cu scortisoara.


SE pun jumatatile de pruna peste aluat una langa alta si cu coaja in jos.


Se presara peste prune nuca cu scortisoara.


Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, zaharul vanilat si se adauga treptat 6 linguri de zahar.


Se mixeaza pana se topeste zaharul si se intareste pana "face tepi".


Se pune cu lingura peste prune si se niveleaza si se face un model din lingura.


Se introduce in cuptorul preincalzit la 150-160 grade pana ce bezeaua devine aurie, cam 25-30 minute.


Se lasa la racit, se portioneaza si se serveste.


Pofta Buna!



 

TIPS-URI

1

Scortisoara am adaugat-o eu deoarece pentru mine cand zic pruna, zic si scortisoara. Una fara alta nu merge.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si bezea by Gaby" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

MotanLaOale 1

08.11.2015, 23:39

Multumesc

Valclaudia 1

09.11.2015, 06:40

excelenta! Bravooo!!

MotanLaOale 1

09.11.2015, 08:30

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune si bezea