Prajitura cu prune si bezea

de reisnaor_2006 in Prajituri, 16 Feb 2017 | 7790 vizualizari

 

Aceasta prajitura este un deliciu pe care il prepar destul de des.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de prune
  • 5 oua
  • 300 gr de faina
  • 150 gr de zahar
  • 150 gr de ulei
  • 150 gr de lapte
  • 1/2 praf de copt
  • Ptr bezea:
  • 3 albusuri de oua
  • 50 gr de zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune si bezea:

     Spalam prunele si le scoatem samburii. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem bine cu un praf de sare. Galbenusurile le frecam cu zahar, incorporam uleiul ca la maioneza si la sfarsit, adaugam laptele. Amestecam cele doua compozitii si incorporam faina amestecata cu praful de copt, cu ajutorul unei spatule si omogenizam bine.

      Compozitia rezultata, aluatul l-am turnat intr-o forma de tort pe care, in prealabil, am tapetat-o cu unt. Prunele le-am repartizat in forma; coacem prajiura la 180 grade C. Facem testul cu scobitoarea.

       Separat batem albusurile cu zaharul si, cand este prajitura aproape gata, scoatem forma din cuptor si turnam peste ea albusurile batute. Mai dam forma la cuptor, pana cand bezeaua devine aurie. Pofta buna!

TIPS-URI

1

acest aluat il putem folosi si in combinatie cu alte fructe.

2

daca nu faceti bezea, o puteti pudra cu zahar pudra si este un deliciu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si bezea" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Barbusa cu prune