Prajitura cu prune si bezea

de reisnaor_2006 in Prajituri, 16 Feb 2017 | 835 vizualizari

 

Aceasta prajitura este un deliciu pe care il prepar destul de des.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de prune
  • 5 oua
  • 300 gr de faina
  • 150 gr de zahar
  • 150 gr de ulei
  • 150 gr de lapte
  • 1/2 praf de copt
  • Ptr bezea:
  • 3 albusuri de oua
  • 50 gr de zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune si bezea:

Spalam prunele si le scoatem samburii. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem bine cu un praf de sare. Galbenusurile le frecam cu zahar, incorporam uleiul ca la maioneza si la sfarsit, adaugam laptele. Amestecam cele doua compozitii si incorporam faina amestecata cu praful de copt, cu ajutorul unei spatule si omogenizam bine.


Compozitia rezultata, aluatul l-am turnat intr-o forma de tort pe care, in prealabil, am tapetat-o cu unt. Prunele le-am repartizat in forma; coacem prajiura la 180 grade C. Facem testul cu scobitoarea.


Separat batem albusurile cu zaharul si, cand este prajitura aproape gata, scoatem forma din cuptor si turnam peste ea albusurile batute. Mai dam forma la cuptor, pana cand bezeaua devine aurie. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

acest aluat il putem folosi si in combinatie cu alte fructe.

2

daca nu faceti bezea, o puteti pudra cu zahar pudra si este un deliciu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

kytz 1

17.02.2017, 00:09

Excelenta!

mihaelar63 1

17.02.2017, 01:10

PLacee !!!

Gherca Daniela 1

17.02.2017, 16:48

buna prajiturica!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Non plus ultra