Pere in vin si aluat

de ralu_ca in Prajituri, 27 Oct 2013 | 2381 vizualizari

 

gustoase..

 

INGREDIENTE

  • 8 pere tari
  • pentru sirop:
  • 1,5 l vin rosu
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri miere
  • scortisoara (baton)
  • 3 linguri zeama lamaie
  • 1 fiola esenta rom
  • 1 fiola esenta vanilie
  • pentru aluat:
  • 300 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 200 g unt
  • 4 linguri apa rece
  • 1 praf sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere in vin si aluat:

Intr-un vas am amestecat faina cu untul taiat cubulete mici, sare, galbenusurile, apa si am amestecat pana s-a format un amestec omogen. L-am invelit in folie aluminiu si l-am introdus la frigider approx 50 min.

Perele le-am curatat de coaja, dar am pastrat coditele.

Intr-o cratita am turnat vinul in care am adaugat zaharul, mierea, zeama de lamaie, esentele si scortisoara. Am lasat la fiert, iar cand a inceput sa se ingroase putin, am lasat focul mic si am introdus perele. Le-am lasat sa fiarba, approx 30-40 min, dar avand griga sa nu se sfarame. Le-am scos pe un platou si lea-am lasat sa se raceasca.

Intre timp aluatul l-am intins in foaie subtire si ama taiat benzi cam de 1 cm. Am umezit perele cu siropul in care le-am fiert si am infasurat fiecare para de jos in sus, pana spre codita. Le-am asezat in forme tapetate cu hartie de copt si le-am introdus la cuptor, pana ce aluatul s-a rumenit.

Se servesc cu siropul fiert, sos de ciocolata, dar si frisca ( eu nu am avut frisca la indemana )

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere in vin si aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Lau 1

27.10.2013, 21:10

Ina 1

27.10.2013, 21:27

anca_rm 1

28.10.2013, 09:44

sunt tare bune perele in vin

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7042 puncte

Rocsi

4413 puncte

Constelatialeu

2471 puncte

mirela0911

2254 puncte

robert_b

2026 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mere, pere...in aluat