Pere in vin si aluat

de ralu_ca in Prajituri, 27 Oct 2013 | 1052 vizualizari

 

gustoase..

 

INGREDIENTE

  • 8 pere tari
  • pentru sirop:
  • 1,5 l vin rosu
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri miere
  • scortisoara (baton)
  • 3 linguri zeama lamaie
  • 1 fiola esenta rom
  • 1 fiola esenta vanilie
  • pentru aluat:
  • 300 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 200 g unt
  • 4 linguri apa rece
  • 1 praf sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere in vin si aluat:

Intr-un vas am amestecat faina cu untul taiat cubulete mici, sare, galbenusurile, apa si am amestecat pana s-a format un amestec omogen. L-am invelit in folie aluminiu si l-am introdus la frigider approx 50 min.


Perele le-am curatat de coaja, dar am pastrat coditele.


Intr-o cratita am turnat vinul in care am adaugat zaharul, mierea, zeama de lamaie, esentele si scortisoara. Am lasat la fiert, iar cand a inceput sa se ingroase putin, am lasat focul mic si am introdus perele. Le-am lasat sa fiarba, approx 30-40 min, dar avand griga sa nu se sfarame. Le-am scos pe un platou si lea-am lasat sa se raceasca.


Intre timp aluatul l-am intins in foaie subtire si ama taiat benzi cam de 1 cm. Am umezit perele cu siropul in care le-am fiert si am infasurat fiecare para de jos in sus, pana spre codita. Le-am asezat in forme tapetate cu hartie de copt si le-am introdus la cuptor, pana ce aluatul s-a rumenit.


Se servesc cu siropul fiert, sos de ciocolata, dar si frisca ( eu nu am avut frisca la indemana )

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pere in vin si aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Lau 1

27.10.2013, 21:10

Ina 1

27.10.2013, 21:27

anca_rm 1

28.10.2013, 09:44

sunt tare bune perele in vin

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

RETETA RECOMANDATA
Mere, pere...in aluat