Pere in aluat

de laylalala in Prajituri, 18 Aug 2011 | 1431 vizualizari

 

Pere in aluat este un desert simplu, repede de preparat si gustos. Ador acest gen de desert : fructe de sezon impreuna cu un aluat sfaramicios dulce toate servite cu un glob mare de inghetata - preferabil de vanilie (desi nu sunt fana a inghetatei de vanilie, alaturi de o felie fierbinte de placinta cu mere, de exemplu, cu singuranta nu o voi refuza) este absolute delicios. Enjoy!

 

INGREDIENTE

Ingrediente necesare pentru reteta de Pere in aluat

  • 4 pere, mai tari
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • ¼ lingurita cuisoare macinate
  • coaja rasa de la ½ lamiae
  • semintele de la 1 pastaie de vanilie
  • Aluat
  • 200 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 oua
  • 400 gr faina
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere in aluat:

Preparare Pere in aluat


1. Incinge cuptorul la 180°C.


2. Pentru aluat, bate untul cu zaharul, incorporeaza cate un ou pe rand apoi adauga faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu. Lasa aluatul la rece pana pregatesti perele.


3. Curata perele de coaja. Taie perele in jumatate, pe orizontala apoi scoate semintele scobindu-le pentru a se face loc pentru zahar. Amesteca zaharul cu restul ingredientelor apoi umple perele cu acesta.


4. Intinde aluatul si taie-l in 8 bucati egale. Aseaza cate o jumatate de para pe fiecare bucata apoi imbraca perele in aluat. Da totul la copt pana cand aluatul se rumeneste usor.


Perele in aluat se servesc calde impreuna cu un glob de inghetata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pere in aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

mirela0911 1

18.08.2011, 18:23

tare bun poate fi

RuxyRux 1

18.08.2011, 22:59

Grozava idee

alinutzika 1

18.08.2011, 23:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Pere in vin si aluat