Budinca de orez cu bezea

de _Alina_ in Dulciuri, 6 Mar 2014 | 11398 vizualizari

 

Am vazut la Clementina o budinca delicioasa. I-am pus gand rau (budincii, nu Clementinei:) de cum am vazut-o fiindca ma treceau toate apele numai gandindu-ma cum as savura-o.
Cleme, iti multumesc mult pentru inspiratie. E grozav de buna! :-*

 

INGREDIENTE

  • 450 g orez
  • 2 l lapte proaspat
  • 3-4 cuisoare
  • 1 baton scortisoara
  • 50 g ulei de palmier/unt
  • 5 oua mari (L)
  • 5 g zahar pudra brun
  • 180 g zahar tos
  • 1 lg faina (optional)
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu bezea:

1. Spalam orezul in 4-5 ape, il scurgem bine apoi il punem intr-o cratita groasa, non-aderenta, impreuna cu laptele, cuisoarele, scortisoara, zaharul brun si amesteacam bine. Stam cu ochii pe el sa nu dea in foc, insa nu invartim decat daca este absolut necesar. Din momentul in care incepe sa fiarba laptele il lasam pe foc 20 min, pana cand se umfla orezul bine. Scoatem cuisoarele si scortisoara.

2. Oprim focul, scoatem cuisoarele si scortisoara din orez, adaugam uleiul/untul si amestecam bine.

3. Preincalzim cuptorul la 180 grade celsius.  

4. Separam albusurile de galbenusuri.  

5. Mixam galbenusurile cu 80 g zahar tos, pana cand cresc considerabil in volum (4-5 ori), iar spuma formata are culoare deschisa.  

6. Albusurile le mixam spuma cu praful de sare pana cand se formeaza creste moi. Adaugam zaharul (100 g) si mixam pana cand spuma formata este densa, lucioasa si tare (ca la bezea).

7. Inglobam galbenusurile in orezul fiert.

8. Incorporam , cu o spatula 1/2 din albusurile batute in orez cu miscari usoare ca sa nu-si piada volumul.

9. Punem copozitia intr-o tava (24 cm diametru) cu fund detasabil tapetata cu hartie de copt si introducem tava in cuptor (pe raftul din mijloc) pentru 30 minute, sau pana cand observati ca se rumeneste deasupra.

10. Scoatem tava din cuptor si punem deasupra albusurile spuma ramase (eu am folosit un pos cu dui stelat).

11. Introducem din nou tava in cuptor pentru inca 10 minute si micsoram temperatura la 130 grade celsius.

12. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca, apoi o portionam.   

La noi n-a apucat sa se raceasca decat 15 minute. :))   

AICI gasiti reteta originala.


TIPS-URI

1

Ca le scoateti mai usor puneti cuisoarele si scortisoara intr-un tifon steril, legat precum un saculet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (30)

laura_n 1

07.03.2014, 15:33

stiu cat de gustoasa este! arata...perfect!

Lina24 1

22.12.2015, 11:37

Rahela Velicu 1

15.07.2019, 22:34

Arata ata de bine ca am salvat-o la favorite!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Batoane cu cocos