Budinca de orez

de Constelatialeu in Dulciuri, 11 Feb 2014 | 7352 vizualizari

 

Ma "laudam" eu la voi ca am o carte de retete care cam bate 100 de ani, e jerpelita, ingalbenita de timp, dar foarte interesanta... Asa ca azi am prestat una dintre retete, un pic adaptata si injumatatita. Am zis ca daca nu o sa-mi placa sa nu stric atata material, desi nu avea ce sa nu fie bun...

 

INGREDIENTE

  • 150 g orez cu bobul rotund-din ala am avut, nu scria de care orez sa fie
  • 200 ml apa
  • 20 g unt
  • un praf de sare
  • 3 oua
  • 1/2 l lapte
  • 150 g zahar
  • coaja de lamaie (eu n-am avut)
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 pliculet zahar vanilat bourbon
  • 10 migdale amare maruntite ( nici din astea n-am avut)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez:

Spalam orezul bine si il punem intr-o cratita cu fundul mai gros, adaugam apa, untul, sarea, cele 2 linguri de zahar brun si zaharul vanilat. Lasam sa fiarba pana incepe sa scada apa, apoi turnam laptele si lasam la fiert pana se inmoaie orezul si a scazut bine laptele.


Separat se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare si 75 g zahar,ca la bezea. Galbenusurile le frecam bine cu restul de 75 g zahar, pana devin spumoase. Cand orezul a fiert, il tragem dupa foc, adaugam coaja de lamaie si migadalele (daca avem), eu n-am avut si n-am pus. Apoi adaugam galbenusurile si amestecam bine, la final albusurile si cu miscari incete le omogenitam.


Ungem o foarma de tort cu inel detasabil -18 cm diametru- turnam compozitia de budinca si dam la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana se rumeneste si trece testul scobitorii. Cand e gata scoatem forma din cuptor, o lasam sa se raceasca cat mai mult, eu n-am avut rabdare ca-mi plac chestiile de genul asta sa le mananc calde. Scoatem inelul formei, taiem si punem pe farfurie, eu am presarat scortisoara, dar se poate servi si cu orice fel de dulceata. Pot sa spun ca mi-a mers la suflet asa buna a fost, dar nu-i cazul sa ma credeti...


PS. In reteta originala se puneau decat 6 linguri de zahar si astea in galbenusuri, eu am facut-o dupa gustul meu, adica mai dulce...

 

TIPS-URI

1

cand iti vin poftele e bine sa le satisfaci...

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Pushaa 1

12.02.2014, 13:17

Panacris 1

13.02.2014, 15:50

Chiar zilele trecute, mama mea spunea că prepară o astfel de bundincă, că nu mai făcut demult Eu i-am zis nu cred că am mâncat vreodată acasă și tare s-a supărat Așa că gust de la tine deocamdată și bineînțeles că o voi presta curând Zmeilor, cu amprenta Panacris Super budincă!

deyutzky 1

14.02.2014, 17:16

desertul copilariei

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez