Budinca de orez cu ciocolata si branza

de nadina73 in Dulciuri, 14 Noi 2010 | 6514 vizualizari

 

Inspiratia a venit de la Medi,dar pana in bucatarie sa transformat in altfel de budinca,retata lui medi aici http://bucataras.ro/retete/12705/budinca-cu-orez.html

 

INGREDIENTE

  •  2 cani (de 300 ml) de  orez
  • 1,800 litri lapte
  • 6 linguri de zahar
  • 3 vanilii
  • putina sare
  • 150 g ciocolata cu  caramel(puneti de care va place)
  • 150 g ciocolata alba
  • 1 lingura de unt pt uns tava
  • Crema.
  • 400 branza de vaci
  • 3 oua
  • 200 zahar
  • 2 linguri faina, pline
  • 3 vanilii
  • Bezea:
  • 3 albusuri
  • 3 linguri de zahar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu ciocolata si branza:

Se pune laptele la fiert cu putina sare.

Orezul se spala bine dupa care se pune la fiert in laptele fierbinte se amesteca la foc mic ,dupa care se pune zaharul si vaniliile,

cand orezul e fiert se imparte in doua cratite.Intr-o cratita se pune ciocolata alba si in cealalta ciocolata cu caramel,se amesteca bine pana se topeste ciocolata.

Se unge un vas de yana cu unt dupa care se toarna compozitia de orez cu ciocolata alba ,se lasa la rece 10 minute dupa care se pune cea cu ciocolata caramel si se da la rece,

Se pregateste crema cu branza:

Se amesteca branza cu zaharul ,vaniliile si galbenusurile ,se pune peste orezul cu caramel iar deasupra se bat albusurile spuma cu zaharul si se pune peste crema de branza.

Se da tava la cuptor pentru 20-25 minute la 160 grade,pana se rumeste bezeaua

Se serveste atat calda cat si rece(rece se poate taia mai bine)

O minunatie ,merita sa incercati daca va place orezul cu lapte,noua da ,chiar foarte mult

PS:Se poate pune branza din belsug ,dar eu atat aveam in casa

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu ciocolata si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (12)

mariac 1

15.11.2010, 21:54

MIUTA 1

16.11.2010, 19:49

Ce bine arata......si eu vreau

RuxyRux 1

16.11.2010, 21:00

Asta-i a mea!!!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si crema de trufe