Budinca de orez cu lapte condensat

de aziz in Mancare copii, 30 Sep 2011 | 5749 vizualizari

 

O budinca absolut grozava,aromata si cremoasa datorita laptelui condensat si a untului.Merita sa incercati.....;)

 

INGREDIENTE

  • 200 gr orez cu bobul rotund
  • un varf de lingurita cu sare
  • o cutie lapte condensat
  • 4-5 linguri cu unt
  • 100 gr stafide sau caise uscate(asta am pus eu)
  • esenta de vanilie sau zahar vanilat 2 plicuri
  • gem de caise sau sirop de fructe pentru decor

 

Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu lapte condensat:

Punen orezul in sita si-l spalam bine. Apoi se pune la fiert intr-o oala incapatoare, de preferinta nonaderenta. Adaugam sarea si cam 600 ml apa fierbinte. Lasam sa fiarba intre 30 si 40 minute. Dupa acest timp orezul va avea doar putina apa care nu se scurge. Adaugam peste laptele condensat, untul si caisele uscate taiate in cubulete si mai lasam la fiert inca 20 minute la foc foarte mic. Luam de pe foc adaugam esenta de vanilie, punem in cupe si lasam la racorit. Se serveste cu sos de fructe sau gem acrisor de caise.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

aziz 1

05.10.2011, 12:23

miuta cu mare drag

Cris2711 1

07.10.2011, 12:22

oana_pisicutza16 1

10.04.2012, 11:55

imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Spanac cu pui si orez- dupa 8 luni