Budinca de orez cu mere

de oanapl in Mancare copii, 12 Feb 2017 | 1493 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 250 g orez
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 1 esenta vanilie
  • 50 g zahar pt caramel
  • 800 g mere
  • 20 g stafide
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu mere:

Fierbi laptele cu orezul si zaharul, pana ce orezul este fiert.

Adaugi galbenusurile si albusurile batute spuma tare si amesteci pana cand se omogenizeaza compozitia.

Intr-o craticioara, caramelizezi cele 50 g zahar, apoi adaugi merele curatate de coaja si taiate feliute si stafidele. Calesti pana se inmoaie putin merele si se imbraca in caramel. Pui esenta de vanilie, omogenizezi si torni jumatate din compozitie intr-o forma rotunda (diametru 28 cm), tapetata cu hartie de copt, adaugi jumatate din mere, torni restul budincii si apoi, adaugi restul merelor.

Dai la cuptor la foc mediu, 170 de grade C, pana se rumeneste (30-40 de minute). Lasi sa se raceasca, apoi tai felii ca pe tort.


Dupa preferinte, se poate servi alaturi de un sos caramel.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

noiinbucatarie 1

13.02.2017, 19:31

mihaelar63 1

13.02.2017, 22:26

oanapl 1

13.02.2017, 22:55

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de zmeura

ieri la 20:22

Rosii  deshidratate la borcan, cu ulei de masline si busuioc

ieri la 19:39

Gulas vienez

ieri la 15:32

Gem de caise, piersici, zmeura si menta

ieri la 13:22

RETETA RECOMANDATA
Orez cu lapte si miere