Budinca de orez cu mere

de oanapl in Mancare copii, 12 Feb 2017 | 2609 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 250 g orez
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 1 esenta vanilie
  • 50 g zahar pt caramel
  • 800 g mere
  • 20 g stafide
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu mere:

Fierbi laptele cu orezul si zaharul, pana ce orezul este fiert.

Adaugi galbenusurile si albusurile batute spuma tare si amesteci pana cand se omogenizeaza compozitia.

Intr-o craticioara, caramelizezi cele 50 g zahar, apoi adaugi merele curatate de coaja si taiate feliute si stafidele. Calesti pana se inmoaie putin merele si se imbraca in caramel. Pui esenta de vanilie, omogenizezi si torni jumatate din compozitie intr-o forma rotunda (diametru 28 cm), tapetata cu hartie de copt, adaugi jumatate din mere, torni restul budincii si apoi, adaugi restul merelor.

Dai la cuptor la foc mediu, 170 de grade C, pana se rumeneste (30-40 de minute). Lasi sa se raceasca, apoi tai felii ca pe tort.


Dupa preferinte, se poate servi alaturi de un sos caramel.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Rahela Velicu 1

13.02.2017, 19:31

mihaelar63 1

13.02.2017, 22:26

oanapl 1

13.02.2017, 22:55

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort de biscuiți, cu cremă de ciocolată

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

Rasol de pui cu galuste imperiale

pe 17.07 la 21:31

RETETA RECOMANDATA
Orez cu lapte