Budinca de orez cu merisoare confiate

de Ola_la in Dulciuri, 16 Apr 2013 | 1066 vizualizari

 

Este o reteta usurica si tare tare buna :-)

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte
  • 300-400 grame de orez
  • 3 lingurite coaja de lamaie
  • 2 lingurite coaja de portocala
  • 1 esenta vanilie
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 1 varf lingurita de sare
  • 1 albus de ou
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri de unt
  • 100 grame merisoare confiate
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu merisoare confiate:

Intr-o oala, se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul, zaharul vanilinat, esenta de vanilie, sarea, coaja de portocale si cea de lamaie. Cand laptele da in clocot, se adauga orezul care se fierbe doar de jumatate. Lasandu-l mai apoi sa se umfle acolo pana se tin boabele unul de celalalt. In cazul in care boabele de orez nu se tin bine stranse, se adauga galbenusul de ou, usor batut si se amesteca.


Dupa aceasta, merisoarele se imerseaza in apa clocotita pentru a le scoate din starea de deshidratare si se spun la stors.


Un vas Yena se tapeteaza cu unt si se adauga un strat de orez, presaram merisoare si tot asa in functie de dimensiunea vasului pana cand ultimul strat sa ne fie orezul. Se da la cuptor pana se rumeneste orezul. In timpul cat orezul sta la cuptor, batem spuma albusul pana cand daca intoarcem vasul sa nu curga. Scoatem vasul si adaugam spuma de ou, lasandu-l din nou la cuptor pana se rumeneste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu merisoare confiate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

16.04.2013, 21:23

Ola_la 1

17.04.2013, 01:49

Bine v-am gasit !!!! Va puuup

Ola_la 1

17.04.2013, 01:54

Bine v-am gasit :-)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez cu banane