Budinca de orez cu visine

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 29 Iun 2011 | 4239 vizualizari

 

Nu am cuvinte pentru a ii descrie gustul ,, asa ca va las sa o incercati :)

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 cana cu orez
  • 2 cani cu apa
  • 1 litru de lapte
  • un praf de sare
  • zahar dupa gust
  • un plic de zahar vanilat
  • o fiola cu esenta de vanilie
  • scortisoara dupa gust
  • doua cani cu visine curatate
  • sirop sau dulceata de visine
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu visine:

Orezul il punem la fiert in cele 2 cani de apa impreuna cu un praf de sare. Cand orezul si-a dublat volumul, adaugam laptele si zaharul (eu am folosit o cana cu zahar si mi s-a parut suficient de dulce) si lasam sa fiarba la foc mic pana cand orezul este incorporat in lapte. Oprim focul, adaugam esentele de vanilie si zaharul vanilat, si, dupa ce s-a racit putin, legam intreaga compozitie cu cele doua oua si o turnam intr-un vas de ena. Ornam cu visine si o punem la cuptor pentru aproximativ 50-60 de minute.


Este delicioasa atat calda cat si rece.


Se serveste cu sirop sau dulceata de visine. Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

pot fi folosite orice alte fructe doriti, insa gustul visinelor nu va fi egalat de niciun alt fruct

2

pentru ca budinca sa fie cremoasa trebuie sa folositi un tip de orez care sa fiarba suficient de bine (sa se "lege")

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

adry88 1

02.07.2011, 16:09

Dya Daniela Andrei 1

02.07.2011, 17:01

Ligia Bxl 1

15.07.2011, 21:44

tare bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si visine