Budinca de orez cu visine

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 29 Iun 2011 | 4671 vizualizari

 

Nu am cuvinte pentru a ii descrie gustul ,, asa ca va las sa o incercati :)

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 cana cu orez
  • 2 cani cu apa
  • 1 litru de lapte
  • un praf de sare
  • zahar dupa gust
  • un plic de zahar vanilat
  • o fiola cu esenta de vanilie
  • scortisoara dupa gust
  • doua cani cu visine curatate
  • sirop sau dulceata de visine
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu visine:

Orezul il punem la fiert in cele 2 cani de apa impreuna cu un praf de sare. Cand orezul si-a dublat volumul, adaugam laptele si zaharul (eu am folosit o cana cu zahar si mi s-a parut suficient de dulce) si lasam sa fiarba la foc mic pana cand orezul este incorporat in lapte. Oprim focul, adaugam esentele de vanilie si zaharul vanilat, si, dupa ce s-a racit putin, legam intreaga compozitie cu cele doua oua si o turnam intr-un vas de ena. Ornam cu visine si o punem la cuptor pentru aproximativ 50-60 de minute.


Este delicioasa atat calda cat si rece.


Se serveste cu sirop sau dulceata de visine. Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

pot fi folosite orice alte fructe doriti, insa gustul visinelor nu va fi egalat de niciun alt fruct

2

pentru ca budinca sa fie cremoasa trebuie sa folositi un tip de orez care sa fiarba suficient de bine (sa se "lege")

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

adry88 1

02.07.2011, 16:09

Dya Daniela Andrei 1

02.07.2011, 17:01

Ligia Bxl 1

15.07.2011, 21:44

tare bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

RETETA RECOMANDATA
Lapte de pasăre