Budinca de orez cu visine

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 29 Iun 2011 | 7055 vizualizari

 

Nu am cuvinte pentru a ii descrie gustul ,, asa ca va las sa o incercati :)

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 cana cu orez
  • 2 cani cu apa
  • 1 litru de lapte
  • un praf de sare
  • zahar dupa gust
  • un plic de zahar vanilat
  • o fiola cu esenta de vanilie
  • scortisoara dupa gust
  • doua cani cu visine curatate
  • sirop sau dulceata de visine
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu visine:

Orezul il punem la fiert in cele 2 cani de apa impreuna cu un praf de sare. Cand orezul si-a dublat volumul, adaugam laptele si zaharul (eu am folosit o cana cu zahar si mi s-a parut suficient de dulce) si lasam sa fiarba la foc mic pana cand orezul este  incorporat in lapte. Oprim focul, adaugam esentele de vanilie si zaharul vanilat, si, dupa ce s-a racit putin, legam intreaga compozitie cu cele doua oua si o turnam intr-un vas de ena. Ornam cu visine si o punem la cuptor pentru aproximativ 50-60 de minute.

Este delicioasa atat calda cat si rece.

Se serveste cu sirop sau dulceata de visine. Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

pot fi folosite orice alte fructe doriti, insa gustul visinelor nu va fi egalat de niciun alt fruct

2

pentru ca budinca sa fie cremoasa trebuie sa folositi un tip de orez care sa fiarba suficient de bine (sa se "lege")

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu visine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec tricolor