Budinca de orez cu zahar ars

de adnia in Dulciuri, 14 Ian 2013 | 2302 vizualizari

 

Pentru ca ne place orezul si pt. ca n-am mai avut rabdare sa mai fac prajituri (insa aveam nevoie de ceva dulce), am facut aceasta budinca foarte parfumata si gustoasa. Trebuie sa va spun de pe acum ca este o inventie personala, si am construit-o pe parcurs, adaugand ce aveam prin casa...si ce ne place!

 

INGREDIENTE

  •  2 cescute de orez
  • -8 cescute de lapte
  • -4-5 linguri de zahar
  • -coaja de la 1 lamaie
  • -coaja de la 1 portocala
  • -1 esenta vanilie
  • -scortisoara
  • -zahar pudra pt decor
  • -cateva linguri de zahar tos pt. ars
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu zahar ars:

Am fiert orezul in lapte, impreuna cu zaharul si esenta de vanilie. Apoi am lasat sa se racoreasca si am adaugat coaja de lamaie si de portocala. Intre timp am caramelizat cateva linguri de zahar si am imbracat peretii unui vas de jena , dupa care am adaugat orezul si l-am bagat la cuptor. Dupa cca 15 min, am scos budinca si am rasturnat-o pe o farfurie....siropul de zahar ars a patruns orezul, dar a si ramas putin pe marginea farfuriei, ca o aura. Dupa racirea completa, am pudrat cu scortisoara si zahar pudra.

Am decorat cu betisoare de scortisoara si  cativa carlionti din zahar ars.Se serveste rece, asa se simt cel mai bine aromele.

Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Budinca de orez cu zahar ars-0
Budinca de orez cu zahar ars-1
Budinca de orez cu zahar ars-2

COMENTARII (14)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

14.01.2013, 21:20

Lau

Lau 1

14.01.2013, 21:30

vreausi eu

Sim0na

Sim0na 1

14.01.2013, 22:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!