Budinca de paste cu branza si stafide

de Criss in Paste, 7 Feb 2017 | 2199 vizualizari

 

  Budinca de paste cu branza si stafide intra in categoria deserturilor copilariei. Seamana oarecum cu celebra reteta ungureasca Vargabeles, doar ca e ceva mai simpla si mai rapida.

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza de vaci
  • 200 g smantana
  • 250 g paste
  • 4 oua
  • 10 linguri zahar
  • coaja rasa de la o lime/lamaie/portocala
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 lingura gris
  • unt pentru uns tava
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paste cu branza si stafide:

Pastele se fierb in apa clocotita cu putina sare, apoi se scurg si se clatesc sub jet de apa rece. Se lasa intr-o strecuratoare pana se scurge toata apa. Ideal e sa folositi niste paste de calitate, care nu se lipesc si nici nu se sfarama. Pastele de casa sunt cele mai bune, dar la fel de bine merg si pastele din comert. Ouale se spumeaza impreuna cu zaharul, pana isi dubleaza volumul. Se adauga vanilia, coaja de lime, branza de vaci si smantana si o lingura de gris. Se amesteca, apoi se adauga pastele scurse de apa. Se omogenizeaza compozitia si se toarna intr-un vas termorezistent, uns cu unt. Se coace budinca in cuptorul preincalzit, la foc mic, timp de 45 minute. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Criss 1

08.02.2017, 20:25

Criss 1

08.02.2017, 20:26

Multumesc dragilor.

Bya Ralu 1

09.02.2017, 11:24

ce bunatate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Musaca de cartofi cu varza si carne
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paste tagliatelle cu sos alb ciuperci