Budinca de paste cu branza si stafide

de Criss in Paste, 7 Feb 2017 | 1197 vizualizari

 

  Budinca de paste cu branza si stafide intra in categoria deserturilor copilariei. Seamana oarecum cu celebra reteta ungureasca Vargabeles, doar ca e ceva mai simpla si mai rapida.

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza de vaci
  • 200 g smantana
  • 250 g paste
  • 4 oua
  • 10 linguri zahar
  • coaja rasa de la o lime/lamaie/portocala
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 lingura gris
  • unt pentru uns tava
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paste cu branza si stafide:

Pastele se fierb in apa clocotita cu putina sare, apoi se scurg si se clatesc sub jet de apa rece. Se lasa intr-o strecuratoare pana se scurge toata apa. Ideal e sa folositi niste paste de calitate, care nu se lipesc si nici nu se sfarama. Pastele de casa sunt cele mai bune, dar la fel de bine merg si pastele din comert. Ouale se spumeaza impreuna cu zaharul, pana isi dubleaza volumul. Se adauga vanilia, coaja de lime, branza de vaci si smantana si o lingura de gris. Se amesteca, apoi se adauga pastele scurse de apa. Se omogenizeaza compozitia si se toarna intr-un vas termorezistent, uns cu unt. Se coace budinca in cuptorul preincalzit, la foc mic, timp de 45 minute. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Criss 1

08.02.2017, 20:25

Criss 1

08.02.2017, 20:26

Multumesc dragilor.

Bya Ralu 1

09.02.2017, 11:24

ce bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Macaroane cu branza