Budinca din perle de tapioca cu sos de ciocolata

de RuxyRux in Dulciuri, 10 Feb 2017 | 2415 vizualizari

 

Tare delicioasa si usor de preparat!

 

INGREDIENTE

  • 100 gr. perle de tapioca
  • 3 cani pline de apa plata de izvor
  • vanilie
  • 3 cani pline de lapte
  • zahar dupa gust
  • coaja rasa de lamaie

Sos de ciocolata:

  • 80 gr. ciocolata neagra
  • vanilie
  • sirop de cocos pentru indulcit ( sau de artar sau zahar brun)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca din perle de tapioca cu sos de ciocolata:

Tapioca se pune intr-un vas in 3 cani de apa de izvor si se lasa 25 de minute, apoi se scurge apa si se clateste.

  Tapioca se pune inapoi in vas, se adauga cele 3 cani de lapte, se lasa vasul la foc mic sa fiarba, se pune coaja razuita de lamaie,  zaharul si vanilia si se amesteca din cand in cand, sa nu se prinda de vas.

Cand s-a transformat in budinca si a absorbit laptele, se toarna in boluri.

Se prepara sosul de ciocolata la baie de aburi, se topeste ciocolata, se indulceste cu sirop sau cu ce doriti si se toarna deasupra budincii, apoi se raceste la frigider.

 

TIPS-URI

1

Daca doriti o budinca mai legata, adaugati doua linguri de amidon in putin lapte rece, apoi turnati in vasul cu lapte in timp ce fierbe si amestecati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca din perle de tapioca cu sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

RuxyRux 1

11.02.2017, 10:47

Multumesc Daniela!

oanapl 1

11.02.2017, 17:31

Daca ziceti ca e asa buna, musai o sa o incerc si eu!

RuxyRux 1

11.02.2017, 21:46

Oana, poti incerca....poate te cucereste, multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Tort ,,Fantezie de zmeura"