Budinca din perle de tapioca cu sos de ciocolata

de RuxyRux in Dulciuri, 10 Feb 2017 | 880 vizualizari

 

Tare delicioasa si usor de preparat!

 

INGREDIENTE

  • 100 gr. perle de tapioca
  • 3 cani pline de apa plata de izvor
  • vanilie
  • 3 cani pline de lapte
  • zahar dupa gust
  • coaja rasa de lamaie

Sos de ciocolata:

  • 80 gr. ciocolata neagra
  • vanilie
  • sirop de cocos pentru indulcit ( sau de artar sau zahar brun)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca din perle de tapioca cu sos de ciocolata:

Tapioca se pune intr-un vas in 3 cani de apa de izvor si se lasa 25 de minute, apoi se scurge apa si se clateste.

  Tapioca se pune inapoi in vas, se adauga cele 3 cani de lapte, se lasa vasul la foc mic sa fiarba, se pune coaja razuita de lamaie,  zaharul si vanilia si se amesteca din cand in cand, sa nu se prinda de vas.

Cand s-a transformat in budinca si a absorbit laptele, se toarna in boluri.

Se prepara sosul de ciocolata la baie de aburi, se topeste ciocolata, se indulceste cu sirop sau cu ce doriti si se toarna deasupra budincii, apoi se raceste la frigider.

 

 

TIPS-URI

1

Daca doriti o budinca mai legata, adaugati doua linguri de amidon in putin lapte rece, apoi turnati in vasul cu lapte in timp ce fierbe si amestecati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca din perle de tapioca cu sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

RuxyRux 1

11.02.2017, 10:47

Multumesc Daniela!

oanapl 1

11.02.2017, 17:31

Daca ziceti ca e asa buna, musai o sa o incerc si eu!

RuxyRux 1

11.02.2017, 21:46

Oana, poti incerca....poate te cucereste, multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Tort lapte de pasare cu cacao