Budinca din perle de tapioca cu sos de ciocolata

de RuxyRux in Dulciuri, 10 Feb 2017 | 356 vizualizari

 

Tare delicioasa si usor de preparat!

 

INGREDIENTE

  • 100 gr. perle de tapioca
  • 3 cani pline de apa plata de izvor
  • vanilie
  • 3 cani pline de lapte
  • zahar dupa gust
  • coaja rasa de lamaie

Sos de ciocolata:

  • 80 gr. ciocolata neagra
  • vanilie
  • sirop de cocos pentru indulcit ( sau de artar sau zahar brun)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca din perle de tapioca cu sos de ciocolata:

Tapioca se pune intr-un vas in 3 cani de apa de izvor si se lasa 25 de minute, apoi se scurge apa si se clateste.


Tapioca se pune inapoi in vas, se adauga cele 3 cani de lapte, se lasa vasul la foc mic sa fiarba, se pune coaja razuita de lamaie, zaharul si vanilia si se amesteca din cand in cand, sa nu se prinda de vas.


Cand s-a transformat in budinca si a absorbit laptele, se toarna in boluri.


Se prepara sosul de ciocolata la baie de aburi, se topeste ciocolata, se indulceste cu sirop sau cu ce doriti si se toarna deasupra budincii, apoi se raceste la frigider.


 

TIPS-URI

1

Daca doriti o budinca mai legata, adaugati doua linguri de amidon in putin lapte rece, apoi turnati in vasul cu lapte in timp ce fierbe si amestecati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca din perle de tapioca cu sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

RuxyRux 1

11.02.2017, 10:47

Multumesc Daniela!

oanapl 1

11.02.2017, 17:31

Daca ziceti ca e asa buna, musai o sa o incerc si eu!

RuxyRux 1

11.02.2017, 21:46

Oana, poti incerca....poate te cucereste, multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de branza si ciocolata