Prajitura cu capsuni, bezea si aluat ras

de Moni_alex in Dulciuri, 21 Iun 2015 | 463 vizualizari

 

O prajitura rapida cu un gust minunat.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 420 g de faina
  • 280 g de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 200 g unt
  • un praf de sare
  • 20 ml apa minerala
  • o lingura otet
  • un plic praf de copt
  • 350-400 g capsuni
  • un cub de unt pentru uns tava
  • putina faina pentru tapetat tava
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni, bezea si aluat ras:

Spalam bine capsunile si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.


Pentru blat se amesteca 3 galbenusuri, 100 g zahar, zaharul vanilinat si un praf de sare si se mixeaza bine pana se omogenizeaza.


Se adauga untul moale si se mixeaza pana se incorporeaza bine apoi se adauga apa minerala si o lingura de otet.


Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se framanta bine.


Un sfert din aluat se infoliaza si se da la congelator pentru 15-20 minute.


Intre timp se bat spuma albusurile cu un praf de sare( eu am pus si cateva picaturi de zeama de lamaie) apoi se adauga 180 g zahar si se bat in continuare pana se dizolva complet zaharul si obtinem o bezea tare.


Se unge o tava de dimensiunile 20/33 cm cu unt si se tapeteaza cu faina apoi se intinde aluatul cu mana pe toata suprafata tavii.


Capsunile scurse si taiate felii se pun peste aluat, se adauga bezeaua si deasupra se razuieste aluatul din congelator peste toata bezeaua.


Se introduce prajitura in cuptorul preincalzit si se coace la 180 grade Celsius 40-50 minute pana se rumeneste deasupra.


Dupa ce s-a copt, se scoate din cuptor, se lasa la racit, se presara zahar pudra si se serveste.


POFTA BUNA!

 

TIPS-URI

1

se poate face si cu alte fructe

2

am folosit 350 g capsuni dar mi s-au parut cam putine

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni, bezea si aluat ras" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Gherca Daniela 1

21.06.2015, 19:12

merisor 1

21.06.2015, 19:31

Ce buna!

diaconta 1

21.06.2015, 20:31

Foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!