Merengue cu frişca, fructe & love

de madi_marin in Dulciuri, 8 Feb 2012 | 8145 vizualizari

 

M-am cam ferit până acum să fac bezele. Poate pentru că prima încercare a fost un eşec. Dar iată că o reţetă din revista ,,GoodFood,, m-a convins şi am încercat din nou. A fost un succes, iar gustul divin. Şi pentru că tot suntem în luna îndrăgostiţilor.......atunci să fie cu ....love!

 

INGREDIENTE

  • 2 albuşuri reci
  • 8 linguriţe cu zahăr
  • 2 linguriţe cu amidon
  • 1 linguriţă cu oţet
  • frişcă bătută
  • fructe la alegere
  • zahăr pudră pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merengue cu frişca, fructe & love:

Se bat albuşurile întâi cu un praf de sare şi 4 linguriţe de zahăr până obţinem o spumă şi zahărul s-a topit. Adăugăm apoi celelalte 4 linguriţe de zahăr şi batem în continuare.

Într-o ceşcuţă se amestecă amidonul cu oţetul. Pasta obţinută se adaugă peste spuma de albuşuri şi mai batem câteva minute ca să se încorporeze bine.

Pe o hartie de copt trasăm un cerc cu diametrul de 14 cm. Punem spumă în interiorul lui într-un strat cam de 2 cm, apoi pe margine cu linguriţa facem grămăjoare pastrând conturul. Punem la copt în cuptorul preîncălzit pentru cca o oră şi lăsat cu uşa întredeschisă. Se dă la răcit.

Pe blatul de merengue se pun frişcă bătută, fructe tăiate la alegere şi se presară zahăr pudră. Se serveşte imediat.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Merengue cu frişca, fructe & love" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (68)

madi_marin 1

12.02.2012, 09:44

cris....ma bucur mult ca iti place...

Aurelia 07_07 1

19.02.2012, 17:52

arata tare bine

madi_marin 1

19.02.2012, 19:00

Ica_mama....multumesc...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pavlova