Merengue cu frişca, fructe & love

de madi_marin in Dulciuri, 8 Feb 2012 | 3640 vizualizari

 

M-am cam ferit până acum să fac bezele. Poate pentru că prima încercare a fost un eşec. Dar iată că o reţetă din revista ,,GoodFood,, m-a convins şi am încercat din nou. A fost un succes, iar gustul divin. Şi pentru că tot suntem în luna îndrăgostiţilor.......atunci să fie cu ....love!

 

INGREDIENTE

  • 2 albuşuri reci
  • 8 linguriţe cu zahăr
  • 2 linguriţe cu amidon
  • 1 linguriţă cu oţet
  • frişcă bătută
  • fructe la alegere
  • zahăr pudră pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merengue cu frişca, fructe & love:

Se bat albuşurile întâi cu un praf de sare şi 4 linguriţe de zahăr până obţinem o spumă şi zahărul s-a topit. Adăugăm apoi celelalte 4 linguriţe de zahăr şi batem în continuare.


Într-o ceşcuţă se amestecă amidonul cu oţetul. Pasta obţinută se adaugă peste spuma de albuşuri şi mai batem câteva minute ca să se încorporeze bine.


Pe o hartie de copt trasăm un cerc cu diametrul de 14 cm. Punem spumă în interiorul lui într-un strat cam de 2 cm, apoi pe margine cu linguriţa facem grămăjoare pastrând conturul. Punem la copt în cuptorul preîncălzit pentru cca o oră şi lăsat cu uşa întredeschisă. Se dă la răcit.


Pe blatul de merengue se pun frişcă bătută, fructe tăiate la alegere şi se presară zahăr pudră. Se serveşte imediat.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Merengue cu frişca, fructe & love" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (68)

madi_marin 1

12.02.2012, 09:44

cris....ma bucur mult ca iti place...

Aurelia 07_07 1

19.02.2012, 17:52

arata tare bine

madi_marin 1

19.02.2012, 19:00

Ica_mama....multumesc...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza si dulceata de zmeura

de oanapl 5

ieri la 22:51

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

de Ina 7

ieri la 21:46

Pizza dulce

ieri la 18:37

RETETA RECOMANDATA
Pavlova