Chec cu fructe confiate

de adriana65 in Dulciuri, 22 Dec 2012 | 7993 vizualizari

 

Ce spuneţi de o feliuţă de chec servită alături de cafeaua din dimineaţa de Crăciun?

 

INGREDIENTE

Ingrediente chec:

  • 5 ouă
  • 200 g unt
  • 200 g zahăr
  • 300 g făină
  • 50 g stafide
  •  50 g caise confiate
  • 100 g merişoare
  • 3 linguri rom
  • 1 plic zahăr vanilat Bourbon
  •  1 praf de copt

Pentru glazură şi ornare:

  • 100 ml smântână pentru frişcă
  •  3 linguri zahăr pudră
  •  1 banană
  •  3 linguri fistic tocat
  •  50 - 100 g amestec de fructe confiate
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu fructe confiate:

Caisele tăiate feliuţe (nu prea mărunt) se amestecă într-un bol cu stafidele şi merişoarele. Peste ele se pune romul şi zahărul vanilat, se amestecă şi se lasă 30 minute la macerat. Untul se freacă cu zahărul până devine spumos. Se adaugă pe rând gălbenuşurile, făina amestecată cu praful de copt, albuşurile bătute spumă şi fructele confiate. Omogenizăm totul cu o spatulă sau o lingură din lemn. Compoziţia o punem în tava de chec tapetată cu hârtie de copt şi dăm la cuptorul încins pentru 60 minute. Cuptorul meu a fost fixat la o temperatură de 200 grade primele 20 minute apoi am redus la 175 grade pentru următoarele 40 minute (după primele 20 de minute trageţi spre uşa cuptorului tava şi înţepaţi din loc în loc crusta formată). Pentru siguranţă faceţi testul cu scobitoarea, dacă iese uscată checul este gata.Checul se lasă la răcit. Eu l-am lăsat de pe o zi pe alta. A doua zi se prepară glazura pentru finisare.


Cu ajutorul blenderului se zdrobeşte banana curăţată, se adaugă smântâna şi zahărul. Se omogenizează şi se întinde peste chec. Deasupra se presară fructele confiate şi fisticul.


Să aveţi un Crăciun fericit!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

Valclaudia 1

19.12.2013, 18:27

Excelent!

adriana65 1

19.12.2013, 18:42

Aurelia 07_07 1

19.12.2013, 19:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec imbracat in ciocolata si cocos