Pavlova

de iana0170 in Prajituri, 13 Apr 2014 | 4488 vizualizari

 

Astazi am incerat o reteta pe care o aveam de mult timp si cum mi-au ramas niste albusuri de la alte preparate ,am zis ...hai sa "trag " o Pavlova, ceea ce am si facut.

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri,
  • un praf de sare
  • 350 g de zahar pudra,
  • 1 lingura de otet de mere,
  • 2 linguri de amidon,
  • 500 ml de frisca lichida,
  • afine,
  • 1 kiwi,
  • 2 portocale,
  • esenta de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova:

Se bat albusurile cu un praf de sare si cand incepe sa se formeze o spuma se adauga treptat zaharul, exact ca la bezea. La sfarsit, cand spuma este gata, adica intorci castronul si nu cade si are o consistenta cremoasa si lucioasa, adaugam otetul si amidonul, amestecam bine si purcedem la urmatorul pas..coptul

Pregatim cuptorul, adica il lasam la incalzit la 150 grade circa 10-15 minute

Punem compozitia obtinuta intr-un cornet sau pos (punga gaurita la un capat) in functie de ce avem la indemana. Punem o hartie de copt pe care o ungem putin cu ulei si formam un cerc, lasam imaginatia sa  lucreze, puteti face niste ridicaturi ca turnulete la acest blat de exemplu dar, musai in mijlocul blatului sa formati o adancitura . 

Puneti blatul obtinut in cuptorul incalzit , dupa 5 minute reduceti temperatura la 100 grade si il coaceti timp de cca 60 min. Dupa care opriti cuptorul , deschideti usa sa fie crapata si lasati sa se raceasca blatul in cuptor. Atentie este un blat foarte casant 

(Mare atentie la coacere !) Depinde si de cuptorul fiecaruia ,dar trebuie obtinut un blat  care sa fie uscat si crocant pe dinafara si moale in interior de culoare alba (sa nu se faca maroniu la copt!)

Frisca o batem impreuna cu un o esenta de vanilie sau cu semintele de la o pastaie de vanilie si o punem peste blatul racit , exact in mijlocul acestuia.

Asezam si fructele fie  taiate ,cubulete, feliute cum doriti.

PS . eu am turnat si un topping de afine peste prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem de caise si bezea