Budinca pufoasa de vanilie

de Corinuta in Dulciuri, 8 Apr 2011 | 3107 vizualizari

 

Este usor de pregatit si nu contine prafuri instant.

 

INGREDIENTE

  • 360 ml lapte
  • 1 baton vanilie
  • 1 baton scortisoara
  • 80 g zahar
  • 3-4 linguri amidon alimentar
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 1 galbenus
  • 200 ml smantana dulce
  • 20 g ciocolata cu lapte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca pufoasa de vanilie:

Se pun separat 3 linguri de lapte, iar restul se pune la fiert impreuna cu zaharul, semintele si coaja de la batonul de vanilie si batonul de scortisoara. Cand da in clocot se ia de pe foc si se scot batoanele.

Se amesteca laptele ramas cu amidonul si coaja de lamaie si se adauga peste laptele fierbinte cu vanilie. Se pune pe foc si se da din nou in clocot amestecand mereu pana se ingroase. Se ia din nou de pe foc si se inglobeaza galbenusul amestecand rapid.

Se raceste pe o baie de apa amestecand din cand in cand. Se bate bine smantana si se razuie sau se toaca ciocolata, apoi se inglobeaza ambele in budinca de vanilie. Se toarna in patru boluri si se poate servi cu rulouri de napolitane.

Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

nu e musai sa adaugati smantana si ciocolata e foarte buna si asa simpla

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca pufoasa de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

lilik 1

09.04.2011, 03:10

bua buna si eu vreau

kamy 1

10.04.2011, 18:52

buna rau

adry88 1

01.06.2011, 11:03

buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste prajit cu sos de smantana
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zacuscă de vinete şi ardei

de Ancutsa 5

ieri la 20:22

Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite

ieri la 13:54

Gratin de piept de pui

de RODIMUR 5

ieri la 07:44

Gogoşari cu conopidă, în oţet

de Ancutsa 5

pe 16.11 la 21:15

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars cu frisca