Budinca pufoasa de vanilie

de Corinuta in Dulciuri, 8 Apr 2011 | 4681 vizualizari

 

Este usor de pregatit si nu contine prafuri instant.

 

INGREDIENTE

  • 360 ml lapte
  • 1 baton vanilie
  • 1 baton scortisoara
  • 80 g zahar
  • 3-4 linguri amidon alimentar
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 1 galbenus
  • 200 ml smantana dulce
  • 20 g ciocolata cu lapte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca pufoasa de vanilie:

Se pun separat 3 linguri de lapte, iar restul se pune la fiert impreuna cu zaharul, semintele si coaja de la batonul de vanilie si batonul de scortisoara. Cand da in clocot se ia de pe foc si se scot batoanele.

Se amesteca laptele ramas cu amidonul si coaja de lamaie si se adauga peste laptele fierbinte cu vanilie. Se pune pe foc si se da din nou in clocot amestecand mereu pana se ingroase. Se ia din nou de pe foc si se inglobeaza galbenusul amestecand rapid.

Se raceste pe o baie de apa amestecand din cand in cand. Se bate bine smantana si se razuie sau se toaca ciocolata, apoi se inglobeaza ambele in budinca de vanilie. Se toarna in patru boluri si se poate servi cu rulouri de napolitane.

Pofta mare!

TIPS-URI

1

nu e musai sa adaugati smantana si ciocolata e foarte buna si asa simpla

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca pufoasa de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

lilik 1

09.04.2011, 03:10

bua buna si eu vreau

kamy 1

10.04.2011, 18:52

buna rau

adry88 1

01.06.2011, 11:03

buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu doua creme