Bulgarasi Surpriza

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 26 Iun 2010 | 2840 vizualizari

 

I-am facut pentru o iesire la cabana si lumea i-a devorat pana sa ajungem acolo :))

 

INGREDIENTE

Ingrediente aluat:

  • 550g faina
  • 100g unt topit
  • 250ml lapte
  • 1 ou si 2 galbenusuri
  • 8g sare
  • 25g drojdie
  • 1 lgt zahar
  • oregano, cimbru
  • + (1 galbenus+1lg lapte) pentru uns bulgarasii

Ingrediente mix:

  • aici e la libera alegere a bucatarasului :) (salam/sunca/resturi de friptura+branza/cascaval)
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulgarasi Surpriza:

Eu am folosit masina de paine pentru framantat. Drojdia si zaharul se dizolva in laptele caldut. Dupa ce s-a framantat, aluatul se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intre timp, carnea pentru mix se taie cubulete/bucatele mici, iar branza se poate rade. Eu am adaugat si jumatate de tub de branza topita, ii da un gust si mai bun.

Dupa dospire, aluatul se imparte in bilute care se intind sub forma de disc, se aseaza in mijloc o lingura buna de mix si se impacheteaza. Se aseaza in tava cu lipitura in jos.

Se lasa din nou la caldura pana cand isi dubleaza volumul. Apoi se ung cu amestecul de galbenus cu lapte.

 

TIPS-URI

1

Cantitatile sunt pentru o tava mare dreptunghiulara sau 2 tavi mai mici rotunde (eu am facut doar jumatate din cantitate, mi-au iesit 16 bulgarasi minunati :) )

RETETA IN IMAGINI

Bulgarasi Surpriza-0
Bulgarasi Surpriza-1
Bulgarasi Surpriza-2
Bulgarasi Surpriza-3
Bulgarasi Surpriza-4
Bulgarasi Surpriza-5
Bulgarasi Surpriza-6
Bulgarasi Surpriza-7
Bulgarasi Surpriza-8

COMENTARII (13)

Rocsi

Rocsi 1

27.06.2010, 11:00

frumoase ca niste placintele

ana

ana 1

27.06.2010, 11:31

ce bine arata!

mena29

mena29 1

27.06.2010, 17:25

Arata foarte bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!