Bulion din rosii

de Panacris in Bulion, 30 Aug 2017 | 2267 vizualizari

 

Ei, Oana i-a spus suc de roșii pentru iarnă, eu am rămas setată pe bulion din roșii ;) Dar, de data asta am încercat să respect cât de cât rețeta propusă ;) Nah, n-am putut să mă țin strict de rețetă, asta că n-am avut ustensilele Oanei :D, dar Zmeișorii și acest an și-au folosit mușchii :D P.S. Văd eu cum m-oi întâlni anul viitor cu Mister Kuvings, storcatorul prin presare la rece, să numai obosesc Zmeișorii ;) J))
 https://www.bucataras.ro/retete/suc-de-rosii-pentru-iarna-83786.html

 

INGREDIENTE

  • Roșii coapte cca. 10.000 g,
  • Sare de mare 4 linguri,
  • Zahăr tos 2 linguri,
  • Mix de piper ( roșu, negru, alb, coriandru, enibahar),
  • Ulei de măsline cca. 100 ml.
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulion din rosii:

Roșiile se spală, se curăță de cotoare, apoi se taie în sferturi. Roșiile mărunțite se trec prin separatorul de roșii, zmeii mei știu asta, în fiecare sfârșit de vară, început de toamnă , au de treebă.


Sosul obținut se pune la fiert într-o oală încăpătoare cu fund dublu sau ceaun, la foc mic, cca. 6 ore, împerună cu mirodeniile. Dupa ce cantitatea de bulion a scăzut la jumătate putem considera bulionul sau sosul de roșii, cum vreți să-i spuneți este finalizat.


Bulionul obținut se toarnă în sticle sterilizate, apoi pentru o conservare perfecta se toarnă uleiul de măsline, încins în prealabil. Sticlele se sigilează, apoi se lasă la dunst cald, adică învelite în pături sau ștergare groase, până a doua zi.


La iarna o să mă pomeniți pe mine și pe "Zmeișorii" mei! =))


Spor și poftă bună!







Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion din rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mirela0911 1

31.08.2017, 21:45

Foarte bun la iarna!

elucubratiiculinare 1

01.09.2017, 08:37

foarte bun
eu nu pun nici un condiment ca sa-l pot folosi la orice

Panacris 1

01.09.2017, 14:38

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Tabita _

8081 puncte

mihaelar63

6118 puncte

mirela0911

5306 puncte

-Licurici-

5012 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba taraneasca de purcel
  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

  • 28

    J

  • 29

    V

  • 30

    S

  • 31

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Zarzavat (2)