Bulion din rosii

de Panacris in Bulion, 30 Aug 2017 | 1920 vizualizari

 

Ei, Oana i-a spus suc de roșii pentru iarnă, eu am rămas setată pe bulion din roșii ;) Dar, de data asta am încercat să respect cât de cât rețeta propusă ;) Nah, n-am putut să mă țin strict de rețetă, asta că n-am avut ustensilele Oanei :D, dar Zmeișorii și acest an și-au folosit mușchii :D P.S. Văd eu cum m-oi întâlni anul viitor cu Mister Kuvings, storcatorul prin presare la rece, să numai obosesc Zmeișorii ;) J))
 https://www.bucataras.ro/retete/suc-de-rosii-pentru-iarna-83786.html

 

INGREDIENTE

  • Roșii coapte cca. 10.000 g,
  • Sare de mare 4 linguri,
  • Zahăr tos 2 linguri,
  • Mix de piper ( roșu, negru, alb, coriandru, enibahar),
  • Ulei de măsline cca. 100 ml.
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulion din rosii:

Roșiile se spală, se curăță de cotoare, apoi se taie în sferturi. Roșiile mărunțite se trec prin separatorul de roșii, zmeii mei știu asta, în fiecare sfârșit de vară, început de toamnă , au de treebă.


Sosul obținut se pune la fiert într-o oală încăpătoare cu fund dublu sau ceaun, la foc mic, cca. 6 ore, împerună cu mirodeniile. Dupa ce cantitatea de bulion a scăzut la jumătate putem considera bulionul sau sosul de roșii, cum vreți să-i spuneți este finalizat.


Bulionul obținut se toarnă în sticle sterilizate, apoi pentru o conservare perfecta se toarnă uleiul de măsline, încins în prealabil. Sticlele se sigilează, apoi se lasă la dunst cald, adică învelite în pături sau ștergare groase, până a doua zi.


La iarna o să mă pomeniți pe mine și pe "Zmeișorii" mei! =))


Spor și poftă bună!







 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion din rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mirela0911 1

31.08.2017, 21:45

Foarte bun la iarna!

elucubratiiculinare 1

01.09.2017, 08:37

foarte bun
eu nu pun nici un condiment ca sa-l pot folosi la orice

Panacris 1

01.09.2017, 14:38

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi taranesti cu carne tocata
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura bicolora cu crema de lamaie si capsuni

de Rocsi 9

la 11:33

Budinca de orez cu capsuni la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

de laura_n 6

ieri la 17:31

Dulceata de cirese amare

ieri la 15:29

Desert tort 10 ani

pe 16.06 la 21:34

RETETA RECOMANDATA
Zarzavat