Bulion din rosii cherry de diverse forme si culori... amalgam

de Constelatialeu in Bulion, 31 Aug 2017 | 4400 vizualizari

 

Anul asta am decis sa fac bulion din rosii cherry,surpriza a fost sa constat ca sunt foarte carnoase, nici nu a trebuit sa le scad foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • cca 2 galeti de 5 kg pline cu rosii cherry diverse forme si culori
  • 2 linguri de sare grunjoasa ( sau dupa gust )
  • 2 linguri de zahar ( daca este cazul ) eu am pus
Portii: 11
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulion din rosii cherry de diverse forme si culori... amalgam:

Mai intai le-am cules, sunt asa dragalase de-ti este mai mare dragul sa le culegi, apoi am turnat apa peste ele si le-am spalat. Am montat masina de separat cojile de pulpa. Pentru ca sunt micute nu a fost nevoie sa le mai tai, asa ca m-am apucat sa dau la manivela, adica sa-mi intaresc bicepsi, tricepsii si ce mai incape intr-o mana....:)))))) si dai la manivela, dai pana ce am terminat toate rosioarele, apoi am mai bagat o tura cojile sa scot maxim din ele. Am pus sucul rezultat in tuci , am asezat tuciul pe foc si am lasat sa foarba, am adaugat sare si zahar. Aici fiecare il lasa sa scada cat crede, eu zic ca l-am facut potrivit, nici foarte scazut, dar nici foarte zemos. Dupa ce a fiert l-am pus in sticlute mici ( de suc tedy sau nectar de fructe), le-am acoperit cu o patura si le-am lasat la racit, apoi le depozitam in camara sau beci , fiecare ce are in dotare. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion din rosii cherry de diverse forme si culori... amalgam" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Panacris 1

01.09.2017, 19:25

elucubratiiculinare 1

02.09.2017, 09:33

foarte bun la iarna

Rocsi 1

02.09.2017, 21:38

La tine au fost mai marisoare rosiile si ai putut sa faci bulion din ele! La noi au fost minuscule rosiile cherry, asa ca doar le-am mancat asa!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cum se face sucul de rosii picant