Burger cu peste

de Bianca20 in Sandvisuri, 21 Aug 2015 | 3272 vizualizari

 

INGREDIENTE

Chifle:

  • 350 ml. apa calduta;
  • 550-600 g. faina;
  • 1 ou;
  • 25 g. drojdie proaspata;
  • un praf de sare;
  • 3 lg. ulei;
  • 1 lg. zahar;

Chiftele:

  • 500 g. peste (somon, cod, crab, salau etc.)
  • 10-12 lg. pesmet;
  • 4 lg. ceapa taiata marunt;
  • 2 catei de usturoi tocati;
  • 1/2 ardei iute (optional);
  • 1 lgt. mustar;
  • 1 lg patrunjel tocat;
  • 2 lg. morcov ras;
  • un praf de sare;
  • 1 ou;

In plus:

  • ketchup;
  • castraveti murati;
  • cascaval;
  • un galbenus + 2 lg. apa + susan;
  • 2 lg. ulei de masline;
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burger cu peste:

  Chifle: Se dizolva zaharul si drojdia in apa calduta. Se adauga 4-5 lg. de faina si se lasa sa stea un sfert de ora sau pana ce face spuma deasupra. Se adauga oul, uleiul si jumatate din faina ramasa. Se amesteca, se adauga sarea si restul de faina. Se framanta timp de 8-10 minute. Se pune aluatul rezultat intr-un bol uns cu ulei, se acopera cu folie alimentara si se lasa sa creasca timp de 60 de minute.

  Dupa trecerea timpului. se scoate aluatul si se formeaza bile de marimea unei mingi de tenis (sau puteti sa le faceti mai mari sau mai mici, dupa plac) . Se pun in tava si se aplatizeaza. Se lasa sa creasca pentru inca 10-15 minute. Se ung cu galbenusul de ou si se presara susan. Se pun in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25 de minute. Se scot si se lasa sa se raceaasca complet.

  Chiftele: Se curata pestele de piele si de spini si se taie marunt ( se poate da si prin robot). Se adauga oul, ceapa, ardeiul, patrunjelul, usturoiul, mustarul, sarea, morcovul si se amesteca pana la omogenizare. Se adauga cate o lingura de pesmet si se amesteca pana se leaga compozitia. Cantitatea de pesmet difera in functie de tipul de peste folosit. Se formeaza bilute de marimea chiflelor, se pun in tava si se aplatizeaza. Se stropesc cu putin ulei de masline si se pun in cuptor la 200 de grade pentru 20-25 de minute. Se lasa sa se raceasca complet.

   Asamblare: Se taie chifla si se scoate miezul din capacel (puteti sa nu o faceti dar mie imi place mai mult asa). Se pune ketchup pe baza, se adauga chifteluta, castravetii taiati si cascavalul. Se pune capacelul si se mai dau la cuptor la 200 de grade pana se topeste cascavalul(3-5 minute). Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Burger cu peste" nu uita sa-i faci un review.
 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tacos cheeseburger - Un preparat fusion gustos