Cafea araba cu cardamom pentru ocazii -“Ahwa sada”

de Mihaela11_jo in Cafea, 30 Aug 2011 | 9074 vizualizari

 

Astazi a inceput in lumea musulmana sarbatoarea "Eid al Fitr" care marcheaza sfarsitul lunii de post Ramadan.
Bucataraselor din lumea musulmana le doresc "Eid Mubarak!"
Cafeaua araba cu cardamom este servita in ocazii speciale: sarbatori,vizite speciale, nunti, graduari,inmormantari.
Este o cafea de “bine ati venit”-“ ahlan wa sahlan” care se serveste la inceputul vizitei.
Spre deosebire , cafeaua dulce sau cafeaua de”la revedere” –“ ma’e salameh” se serveste la incheierea vizitei.
Daca cineva te serveste la inceputul vizitei cu cafea dulce inseamna ca nu esti binevenit.
Obiceiul bautului de cafea a inceput in Orientul Mijlociu si ramane o traditie locala; cafenelele sunt inca foarte populare in tarile arabe.Barbatii ( dar mai nou si tineretul) se intalnesc la cafenea pentru a bea cafea si a discuta politica, dar si pentru jocuri de carti si table,pentru a asculta muzica traditional si a fuma narghilea.
Mai mult, obiceiul de a bea cafea si a fuma narghilea s-a extins in majoritatea capitalelor europene.
Orasenii o numesc “ahwa” si populatia rurala “gahwa” sau “kahwa”.
Exista 4 feluri de cafea araba( in caz ca vreti sa comandati la cafenea):

“awha sada”: cafea amara (cu cardamom)

“ahwa ariha”: cafea indulcita usor

“ahwa mazboot”: cafea indulcita mediu

“ahwaziyada”: cafea foarte dulce
Zaharul se adauga la cafea in mod characteristic in timpul prepararii.

 

INGREDIENTE

  • 3 pahare de apa  
  • 3/4cana de cafea macinata grosier  
  • 1/4cana cardamom macinat mai grosier  
  • 1/4lingurita de şofran(optional)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cafea araba cu cardamom pentru ocazii -“Ahwa sada”:

Cafeaua pentru “ahwa sada” se poate cumpara la magazinele speciale pentru vanzarea cafelei sau se prepara acasa de catre gospodine. Se cumpara de preferinta cafea verde iemeneza, se prajeste in cuptor, apoi se macina mai grosier.


Preparare


Se pune apa la fiert intr-un vas metalic si cand fierbe se adauga cafeaua si cardamomul; se fierbe la foc mic cca 30 de minute pentru a devenii concentrata. Se pastreaza in termosuri speciale si ornate in functie de ocazie pentru a ramane fierbinte.


Se ia de pe foc, in termos se pune o lingura de cardamom macinat si se toarna cafeaua. Se serveste foarte fierbinte in canuţe speciale( fara toarta) pentru”ahwa sada”. Canuţa se umple pe jumatate; daca nu mai doresti clatini canuţa; altfel ti se mai toarna inca o data.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cafea araba cu cardamom pentru ocazii -“Ahwa sada”" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (59)

samira2 1

17.06.2013, 10:58

Intradevar,este un adevarat rasfat aceasta cafea cu cardamom.

Mihaela11_jo 1

22.06.2013, 23:10

samira

mihaelar63 1

29.12.2016, 11:06

Delicioasa cafeaua cu cardamom !!!! In hotelul unde am fost cazati in Betleem , aceasta cafea am observat ca era oferita celor are erau simpatizati de ctre receptioner . Bineinteles ca si eu am fost servita cu un asemenea deliciu Eu o prefer servita cu zahar mediu sau chiar fara !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Italia intr-o ceasca...de cafea