Caisata

de Valclaudia in Bauturi, 27 Iul 2013 | 29923 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg caise
  • 1,5 kg zahar
  • 20 samburi de caise (miezul)
  • 2l tuica de casa
  • 0,5l alcool dublu rafinat (90 grade)
//
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caisata:

Spalam caisele si lasam sa se usuce apa de pe ele.

Le desfacem in doua, scoatem samburii si le punem intr-o sticla de la apa plata de 5l.

Punem 1,5 kg zahar peste fructe, miezul scos din 20 samburi sparti; asezam capacul si din cand in cand mai miscam sticla (o data pe zi), sa se topeasca zaharul.

Dupa 4-5 zile adaugam tuica si alcoolul si lasam la macerat inca o saptamana.

Spalam sticlele in care vom pastra caisata, le lasam la uscat cu gura in jos, sa nu ramana apa in ele.

Trecem caisata prin sita cu care strecuram ceaiul.

Astupam sticlele cu un dop de silicon iar peste acesta infiletam dopul original al sticlei.

 

 

   

  //

TIPS-URI

1

Pulpa de caise cu samburi cu tot care ne ramane in urma strecurarii lichidului nu se arunca. Eu am preparat niste cuburi din ea, pe care le voi folosi la cocktailuri ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Caisata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

FlaviaD 1

27.07.2013, 17:40

Doresc un pahar! Ma inscriu pe lista acum

Valclaudia 1

27.07.2013, 20:19

vino,Simo! Sau mai exact,... atunci cand vii, adu-mi aminte sa te servesc cu un paharel!

Rocsi 1

27.07.2013, 20:35

Nu beau alcool dar macar gust

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciresata din cirese amare