Caisata

de Valclaudia in Bauturi, 27 Iul 2013 | 13455 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg caise
  • 1,5 kg zahar
  • 20 samburi de caise (miezul)
  • 2l tuica de casa
  • 0,5l alcool dublu rafinat (90 grade)
//
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caisata:

Spalam caisele si lasam sa se usuce apa de pe ele.


Le desfacem in doua, scoatem samburii si le punem intr-o sticla de la apa plata de 5l.


Punem 1,5 kg zahar peste fructe, miezul scos din 20 samburi sparti; asezam capacul si din cand in cand mai miscam sticla (o data pe zi), sa se topeasca zaharul.


Dupa 4-5 zile adaugam tuica si alcoolul si lasam la macerat inca o saptamana.


Spalam sticlele in care vom pastra caisata, le lasam la uscat cu gura in jos, sa nu ramana apa in ele.


Trecem caisata prin sita cu care strecuram ceaiul.


Astupam sticlele cu un dop de silicon iar peste acesta infiletam dopul original al sticlei.








//
 

TIPS-URI

1

Pulpa de caise cu samburi cu tot care ne ramane in urma strecurarii lichidului nu se arunca. Eu am preparat niste cuburi din ea, pe care le voi folosi la cocktailuri ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Caisata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

FlaviaD 1

27.07.2013, 17:40

Doresc un pahar! Ma inscriu pe lista acum

Valclaudia 1

27.07.2013, 20:19

vino,Simo! Sau mai exact,... atunci cand vii, adu-mi aminte sa te servesc cu un paharel!

Rocsi 1

27.07.2013, 20:35

Nu beau alcool dar macar gust

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciresata din cirese amare