Caisata

de Valclaudia in Bauturi, 27 Iul 2013 | 9218 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg caise
  • 1,5 kg zahar
  • 20 samburi de caise (miezul)
  • 2l tuica de casa
  • 0,5l alcool dublu rafinat (90 grade)
//
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caisata:

Spalam caisele si lasam sa se usuce apa de pe ele.

Le desfacem in doua, scoatem samburii si le punem intr-o sticla de la apa plata de 5l.

Punem 1,5 kg zahar peste fructe, miezul scos din 20 samburi sparti; asezam capacul si din cand in cand mai miscam sticla (o data pe zi), sa se topeasca zaharul.

Dupa 4-5 zile adaugam tuica si alcoolul si lasam la macerat inca o saptamana.

Spalam sticlele in care vom pastra caisata, le lasam la uscat cu gura in jos, sa nu ramana apa in ele.

Trecem caisata prin sita cu care strecuram ceaiul.

Astupam sticlele cu un dop de silicon iar peste acesta infiletam dopul original al sticlei.

 

 

   

  //
 

TIPS-URI

1

Pulpa de caise cu samburi cu tot care ne ramane in urma strecurarii lichidului nu se arunca. Eu am preparat niste cuburi din ea, pe care le voi folosi la cocktailuri ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Caisata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Caisata-0
Caisata-1
Caisata-2
Caisata-3
Caisata-4
Caisata-5
Caisata-6

COMENTARII (10)

FlaviaD

FlaviaD 1

27.07.2013, 17:40

Doresc un pahar! Ma inscriu pe lista acum

Valclaudia

Valclaudia 1

27.07.2013, 20:19

vino,Simo! Sau mai exact,... atunci cand vii, adu-mi aminte sa te servesc cu un paharel!

Rocsi

Rocsi 1

27.07.2013, 20:35

Nu beau alcool dar macar gust

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!