Cake sarat cu somon si praz

de Sylvia in Aperitive / Garnituri, 20 Feb 2010 | 1983 vizualizari

 

Pentru cina de aseara am facut acest cake sarat si l-am servit cu o salata .A fost o cina lejera si aromata, una din combinatiile mele preferate. Am gasit aceasta reteta intr-o carte de bucate de aici si am ajustat putin cantitatile in functie de gusturile casei.

 

INGREDIENTE

  • 150 ml de smantana lichida,
  • 4 oua,
  • 160 de grame de faina,
  • 75 ml ulei( puteti reduce la 50ml),
  • un plic de praf de copt,
  • piper,
  • sare,
  • 250 de grame de file de somon taiat cubulete( puteti inlocui cu alt peste) ,
  • partea alba de la un  praz,
  • 40 grame de unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cake sarat cu somon si praz:

 Se taie cubulete somonul iar prazul , curatat si spalat in prealabil, se taie in doua  si apoi se feliaza fin. Se caleste in unt topit prazul pentru cateva minute si apoi se adauga somonul.

  Se codimenteaza cu sare si piper si se lasa la foc mediu pana isi schimba si somonul culoarea . 

  Separat intr-un vas adanc mixam ouale cu putina sare si smantana. Adaugam apoi  smantana lichida si faina amestecata cu praful de copt. Punem peste prazul  si somonul calit si amestecam incet cu o spatula.

  Turnam compozitia intr-o forma de cake  pensulata cu unt si tapetata cu faina si o dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Coacem la foc acesta  timp de 35-45 de minute, daca observati ca se prea rumeneste acoperiti cu o folie de aluminiu, la mine nu a fost cazul.   Timpul de coacere poate sa difere putin in functie de cuptor .

   Noi l-am servit cu o salata asortata facuta din salata verde, castravete si ardei rosu. Am asezonat-o cu 100 ml de apa in care am pus o lingurita de miere, putina sare,  o lingura de otet , o lingura de verdeata uscata pentru salate. A fost o cina delicioasa .

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cake sarat cu somon si praz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Sylvia 1

22.02.2010, 09:56

Ma bucur ca va place o sa mai postez cake-uri sarate ca fac destul de des, noua ne plac f mult. Multumesc pentru aprecieri si voturi

Sylvia 1

22.02.2010, 09:59

Andrea nu este din colectia care zici tu, este o carte intitulata " Le meilleur de la cuisine" vol 1 "Légumes" o colectie recomandata de Georges Blanc, chef de cuisine de trei stele dar nu asa mediatizat ca si Jamie si altii

gospodinadecriza 1

22.02.2010, 16:00

Suuuper si asta. Si mie imi plac, numai ca se cam lipesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12850 puncte

Rux

Rux 9

10160 puncte

mihaelar63

8020 puncte

katty

7870 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu mere si branza
  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA