Calamari prajiti si creveti cu patrunjel

de Alina26 in Fructe de mare, 23 Iul 2013 | 4843 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200g calamar
  • 50g faina
  • ulei pentru prajit(floarea soarelui)
  • sare
  • 300g creveti gri
  • 6 fire de patrunjel verde
  • 1/2 pahar de vin alb
  • ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calamari prajiti si creveti cu patrunjel:

1.Am spalat calamari si i-am pus pe un servetel sa absoarbe apa.Am pus tigaia la incins cu ulei .

2.Am pus faina intr-un castron.Am dat calamari prin faina si apoi intr-o sita pe care am scuturat-o ca sa iasa excesul de faina.I-am pus in tigaie si i-am prajit cam 6-7 min pe fiecare parte.

3.Am spalat creveti,i-am pus la scurs.Am incins o tigaie cu putin ulai de masline si un catel de usturoi,pe care l-am scos.

4.Am adaugat creveti pana si-au schimbat culoarea.Am pus vinul,l-am lasat sa se evapore si sa scada toata zeama.Am adaugat patrunjelul tocat marunt si sare.Am mestecat si am stins focul.

Serviti cu lamaie si salata  verde.

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Calamari prajiti si creveti cu patrunjel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Creveti decorticati in sos de lamaie