Caltabos a la Costi

de Bucataras Diana in Mezel de casa, 27 Dec 2016 | 7275 vizualizari

 

Am furat reteta sotului :P si o postez eu. Eu una nu ma dau in vant dupa caltabos, dar anul acesta l-a facut altfel decat de obicei si a iesit absolut delicios. Merita incercata reteta!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata porc
  • 200 gr slanina de porc
  • o ceasca de orez
  • 2 morcovi
  • 3 cepe
  • mate de porc mai groase
  • 2 linguri ketchup
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • foi de dafin
  • covrigei pentru servit
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caltabos a la Costi:

Punem matele in apa rece cu otet. Tocam carnea impreuna cu slanina. Curatam si dam morcovul pe razatoarea mare. Curatam si tocam ceapa grosier. Spalam orezul si il scurgem. Amestecam intr-un castron ceapa, morcovul, carnea si le omogenizam. Adaugam orezul si ketchup-ul diluat cu apa si amestecam. Potrivim gustul de sare, piper si cimbru. Umplem matele cu compozitia de carne si le legam la capete. Asezam caltabosii intr-o oala, acoperim cu apa, punem frunze de dafin si lasam sa fiarba la foc mic circa o ora. Cand sunt fierti caltabosii adaugam in oala covrigei si lasam sa dea cateva clocote. Scoatem caltabosii si ii punem la scurs. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Covrigeii fierti in zeama de la caltabosi sunt deosebit de gustosi.

2

Inainte sa ii punem la fiert caltabosii trebuie intepati din loc in loc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caltabos a la Costi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Bucataras Diana 1

28.12.2016, 13:36

Da, Rocsi, asa este. Multumesc!

miki_a 1

30.12.2016, 16:04

Îmi place!

costi7hector 1

30.12.2016, 23:21

va multumesc sincer ptr aprecieri

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

pe 01.12 la 18:43

Reteta de somon cu legume en papillote

pe 01.12 la 17:38

Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana

pe 01.12 la 16:23

Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos

pe 01.12 la 15:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2387 puncte

Catalina L

1636 puncte

Rocsi

1387 puncte

oanapl

1334 puncte

 Merisor

1100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]