Calzone cu ciuperci si pui

de aziz in Pizza, 16 Mar 2012 | 3739 vizualizari

 

Calzone un alt fel de pizza care vine desigur din Italia, mai exact din Puglia si numita de localnici ,,Panzerotti,, .Umplutura de baza a acestei pizza inchisa este mozarella si rosii, plus alte toping-uri specifice pizzei.Avantajul acestea ar fi ca este inchisa si poate fi servita chiar in mers ,perfect valabila in zilele noastre:))) desi perfect nesanatos....dar voi spune ca ar fi un pachetel perfect la scoala sau la servici ,o cina excelenta lenesa in fata televizorului sau micul dejun al unei sambete linistite de primavara...:)))

 

INGREDIENTE


  • 500 gr faina alba
  • 200ml lapte caldut
  • o lingura de drojdie granulata
  • un praf de sare
  • o lingura de zahar
  • 70 ml ulei de masline
  • mozarella
  • ciuperci
  • piept de pui
  • o jumatate de ceapa taiata foarte fin
  • un catel de usturoi
  • oregano uscat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calzone cu ciuperci si pui:

Facem aluatul mai intai punem faina cernuta intr-un castron.Intr-un castronel punem drojdia ,zaharul ,3 linguri de faina si putin lapte amestecam bine acoperim cu folie de plastic si lasam la loc cald pana creste .Aceasta maia se adauga in castronul cu faina impreuna cu restul de lapte caldut se poate o mai fi nevoie de 50 ml lapte depinde de faina.Adaugam si uleiul de masline si framantam aluatu.l Daca da Domnu si mai santeti un pic nervoasa ,au picat nervii la fix ..aluatului de pizza ii place sa fie bruscat mai exact trantit de masa :)))deci izbiti fara retineri va creste mult mai usor :)))).Cat timp aluatul se umfla in pene pregatim umplutura; eu am calit ciupercile in cateva linguri ulei de masline o umbra de ceapa si un catel de usturoi .Pieptul de pui l-am taiat cubulete maruntele si l-am prajit nici prea prea ,nici foarte foarte in cateva linguri de ulei cu niscai praf de barbecuie, sare,piper si oregano uscat.Cand alatul nostru da pe de laturi il aducem la locul faptei ,respectiv masa de bucatarie intindem foi rotunde subtirele de marimea unei farfurii punem umplutura pe jumatate de cerc ,adica pui si ciuperci si desigur mozarella ,facem plic (vz foto)punem la crescut din nou 15-20 minute si apoi dam la cuptorul incins in prealabil 180 gr pana se rumeneste frumos.Dupa sant convinsa ca va descurcati si fara mine....



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Calzone cu ciuperci si pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Bucataras Medi 1

25.03.2012, 10:05

hahaha.............pupicei inghesuiti..........vreau si eu.

gaby_duceag 1

25.03.2012, 10:07

pe asta cu pupicei inghesuiti de unde puii mei ai mai invatat-o?))))))

aziz 1

25.03.2012, 16:13

de la mine ma astept la orice

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de dovleac placintar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza de post