Cannelloni cu carne de porc

de mena29 in Mancaruri cu carne, 11 Ian 2014 | 9569 vizualizari

 

Cu cateva zile inainte de Craciun am fost foarte fericita sa aflu ca Mos Craciun,mi-a adus in dar o masina de tocat carne marca Naumann. M-am gandit putin si am hotarat ca prima data sa pregatesc o reteta de cannelloni asa ca m-am pus pe treaba si nici n-a fost greu ca pana sa-mi dau seama,carnea era deja tocata. Daca am vazut ce repede merge,in zilele urmatoare am pus-o la treaba din nou ;)
Multumesc inca o data mosului bucataras.ro si sponsorului de la Naumann,chiar mi-ati facut o mare bucurie.

 

INGREDIENTE

  • 20 bucati cannelloni

Pentru umplutura:

  • 500 g carne tocata de porc
  • 1 conserva ciuperci taiate
  • 1 morcov
  • 2 linguri pasta de ardei
  • 200 g suc de rosii de rosii
  • 1 ceapa alba
  • 50 ml ulei
  • sare si piper
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita oregano
  • 1/2 lingurita de ardei iute uscat
  • 2 catei de usturoi

Pentru sosul bechamel:

  • 50 g unt
  • 3 linguri faina
  • 1/2 lingurita nucsoara proaspat rasa
  • sare si piper alb dupa gust
  • 800 ml lapte

Pentru gratinat:

  • 200g cascaval ras si parmezan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu carne de porc:

Curatam si spalam ceapa dupa care o tocam marunt.Intr-o tigaie pune uleiul sa se incinga,adaugam ceapa,sucul de rosii, pasta de ardei,ardeiul iute si le calim foarte usor. Adaugam carnea tocata si morcovul ras si le lasam si pe ele sa se caleasca bine dupa care adaugam ciupercile tocate si ele,usturoiul,sare si piper dupa gust,busuiocul si oregano.Lasam sa fiarba carnea bine.

Pentru sosul bechamel topim untul intr-o cratita,adaugam faina iar cand aceasta a devenit usor aurie,stingem cu laptele rece.Lasam sa fiarba amestecand in continu cu telul pana cand se va ingrosa.La sfarsit adaugam sare si piper alb dupa gust si nucsoara proaspat rasa.

Umplem cannelloni cu pasta de carne. Intr-un vas yena punem jumatate din sosul bechamel,asezam cannelloni unul langa altul dupa care punem cealalta jumatate de sos.Deasupra presaram cascavalul ras si parmezanul si introducem vasul in cuptorul incins la 180 grade C pentru aproximativ 35 minute.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mantî