Capsuni

de ancanicoleta91 in Prajituri, 21 Mar 2014 | 3675 vizualizari

 

Nu stiu daca a-ti incercat aceasta reteta dar eu cu ea am crescut.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 1/2 kg zahar
  • 6 oua intregi
  • 250 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de amoniu
  • faina cat cuprinde
  • colorant alimentar rosu
  • Crema
  • 1 margarina Unirea
  • 200 g zahar
  • 1 cana nuca macinata
  • esenta de rom
  • 3 linguri dulceata de capsuni
  • 1-2 linguri cacao
  • resturile de la capsuni pisate marunt
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Capsuni:

Ouale se bat cu telul putin, se adauga zaharul, uleiul, praf de copt si bicarbonatul si se amesteca bine. La sfarsit adaugam faina cat cuprinde ca sa iasa un aluat mai tarisor ca de paine. Se lasa la rece de seara pana dimineata. Se formeaza bilute si se baga la cuptor la foc mediu  pana se coc. Cand sunt racite scobim din mijloc pe partea plata pt a ramane cea rotunda. Resturile se piseaza marunt marunt se amesteca cu dulceata, margarina, zaharul, esenta de rom, cacao si se face o crema.

Se umplu bilutele si se lipesc 2 cate doua. Intr-o cana de apa se pune colorant cat de rosii vreti sa fie capsunile si se trec capsunile prin acest amestec, dupa care le presaram cu zahar si la fiecare capsuna se pune cate o frunzulita pt a imita capsuna adevarata :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Vanillekipferl – fursecuri cu vanilie