Carbonara cu dovlecei

de InvatsaBucataresccom in Paste, 3 Dec 2014 | 5679 vizualizari

 

Este o reteta Jamie Oliver, care este foarte simpla si fara foarte multe ingrediente. Nu cred ca iti trebuie calitati de bucatar sa gatesti aceste paste. este o reteta buna si pentru persoanele carora nu le plac mancarurile foarte aromate. Iata reteta:

 

INGREDIENTE

  • 6 ghemotoci tagliatelle
  • 250g bucatele bacon afumat
  • 1 dovlecel de cca 200g
  • 2 oua
  • 30ml smantana
  • 30ml lapte
  • 50-70g parmezan
  • 4 ramurici cimbru proaspat ( cred ca puteti folosi si uscat)
  • 1/2 lingurita piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carbonara cu dovlecei:

Puneti pastele la fiert pentru 7-9 minute, apa sa fie sarata ca cea de mare. 

Intr-o tigaie incinsa, cu un strop de ulei puneti baconul la prajit pentru 5 minute sau pana cand este crocant. Taiati dovlecelul longitudinal in 4 bucati. Eliminati semintele si taiati in bastonase, dupa care adaugati peste bacon si caliti pentru 3-4 minute. Puneti in acest moment puneti cimbrul si piperul.

Intr-un castron amestecati ouale, parmezanul, laptele si smantana pana obtineti un amestec omogen.

Luati tigaia de pe foc si lasati sa se odihneasca 30 de secune, nu trebuie sa mai auziti sfaraitul de prajit. Adaugati pastele strecurate si amestecati! Puneti un pic de apa de la paste daca este nevoie ( in cazul in care sosul de pe paste nu este destul de fluid)

Daca ti-a placut reteta noastra "Carbonara cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle cu dovleac