Carbonara cu dovlecei

de InvatsaBucataresccom in Paste, 3 Dec 2014 | 2358 vizualizari

 

Este o reteta Jamie Oliver, care este foarte simpla si fara foarte multe ingrediente. Nu cred ca iti trebuie calitati de bucatar sa gatesti aceste paste. este o reteta buna si pentru persoanele carora nu le plac mancarurile foarte aromate. Iata reteta:

 

INGREDIENTE

  • 6 ghemotoci tagliatelle
  • 250g bucatele bacon afumat
  • 1 dovlecel de cca 200g
  • 2 oua
  • 30ml smantana
  • 30ml lapte
  • 50-70g parmezan
  • 4 ramurici cimbru proaspat ( cred ca puteti folosi si uscat)
  • 1/2 lingurita piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carbonara cu dovlecei:

Puneti pastele la fiert pentru 7-9 minute, apa sa fie sarata ca cea de mare.


Intr-o tigaie incinsa, cu un strop de ulei puneti baconul la prajit pentru 5 minute sau pana cand este crocant. Taiati dovlecelul longitudinal in 4 bucati. Eliminati semintele si taiati in bastonase, dupa care adaugati peste bacon si caliti pentru 3-4 minute. Puneti in acest moment puneti cimbrul si piperul.


Intr-un castron amestecati ouale, parmezanul, laptele si smantana pana obtineti un amestec omogen.


Luati tigaia de pe foc si lasati sa se odihneasca 30 de secune, nu trebuie sa mai auziti sfaraitul de prajit. Adaugati pastele strecurate si amestecati! Puneti un pic de apa de la paste daca este nevoie ( in cazul in care sosul de pe paste nu este destul de fluid)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Carbonara cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Rocsi 1

03.12.2014, 23:19

babi5 1

15.12.2014, 05:36

W

Bya Ralu 1

19.12.2015, 00:05

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Paste conchiglioni (maxi scoici) umplute